Nieuwsbrief Medassort november 2017

 Algemeen

1. Steeds meer mensen in Nederland overlijden door een val
2. Nieuwe technologie behandeling borstkanker verkocht aan marktpartij
3. De pagina wet- en regelgeving is weer bijgewerkt, binnenkort meer over de MDR
4. Bent u ook geinteresseert in een abonnement op Medassort, neem dan vrijblijvend contact op via de mail  
5. Er is een nieuwe rubriek FLITS NIEUWS in de nieuwsbrief opgenomen, scroll door naar beneden en u leest alle nieuwtjes!
6. De algemene voorwaarden van Medassort zijn aangepast op punt 5


Nieuws vanuit de markt

1. De bedmover iZiroll van iZitech ook voor rolstoelen en douchestoelen

Aankoppelen, vastpakken en lopen. Zo easy is de IZIROLL

De IZIROLL werkt volgens het ROLL FLOW GO principe. Dankzij de intuïtieve eigenschappen is de IZIROLL eenvoudig in gebruik voor iedereen die in de zorgsector werkt. BIjvoorbeeld om een ziekenhuisbed of rolstoel te verplaatsen. De IZIROLL nodigt je uit om hem te gaan gebruiken. Je koppelt de IZIROLL vast met een paar eenvoudige handelingen aan een bed, rolstoel, douchestoel of trolley en hij is klaar voor gebruik. Dit vergt weinig moeite en kan door iedereen eigen worden gemaakt als bed mover


2. MC Europe introduceert het air-Q® (SP) larynxmasker van Mercury Medical ® en de Spirale® Drug Delivery System van Armstong Medical

MC Europe heeft 3 verschillende soorten disposable air-Q® larynxmaskers te weten: Air-Q® (Standaard), Air-Q® (SP) Self Pressurizing en Air-Q® Blocker.De Spirale DDS (Drug Delivery System) is een MDI medicatie vernevelaar die zowel in-line als Non Invasief gebruikt kan worden. De Spirale DDS kan dus ook icm een NIV masker worden gebruikt.

Doordat de Spirale DDS tijdens verneveling wordt open geklapt, krijgt het medicament de tijd en de ruimte om de juiste partikelgrootte aan te nemen. Hierdoor vindt maximale depositie van het medicament plaats. Met een standaard MDI verneveling wordt een rendement van max 6% bereikt tegen een 29% rendement met een Spirale DDS.
Tijdens gebruik van de Spirale DDS hoeft het beademingscircuit niet onderbroken te worden. PEEP blijft dus behouden.


3. Provox Vega inbrengsysteem tracheo-oesofageale punctie (Atos Medical)

Voor meer controle en flexibiliteit
Geen tracheo-oesofageale punctie is hetzelfde. Er zijn variaties in de configuratie en richting van patiënt tot patiënt, net zoals de grootte en vorm van de stoma varieert. Daarnaast hebben clinici verschillende voorkeuren wat betreft de inbrengmethode voor de stemprothese.Het Provox Vega inbrengsysteem is ontworpen met het oog op al het bovenstaande.Het kan op verschillende manieren worden gebruikt om te voldoen aan de anatomische variaties in de patiënt en de voorkeursmethode voor het inbrengen van de clinicus.


Flits nieuws

 • Bridea Medical heeft haar speculum assortiment uitgebreid
 • Het aanbod van CesarMed voor de chirurgie is geconcentreerd op de chirurgische en gynaecologische matjes van Dipromed.
 • Cobra Medical heeft zich op het gebied van radiologie toegespitst op borstbiopsie of mammae biopsie.
 • Culsana ontwikkelt en produceert vernieuwende zit- en ligoplossingen voor de zorg.
 • DISPO Medical introduceert de Swab-Safe. Verminderd handelingen bij vieze compressen. Overzichtelijk, schoon en makkelijk te gebruiken. Helpt u bij het tellen van de compressen.
 • Naast het ontwikkelen van medische apparatuur neemt Dräger ook de verantwoording voor het ontwerpen, produceren en testen van bijbehorende accessoires en consumables
 • Fairmont Medical heeft besloten de distributie per 1 november 2017 via Duomed te laten verlopen.
 • Emdamed introduceert DeBritts innovatieve vochtige doekjes die zijn ontwikkeld om uw handen te kunnen wassen zonder het gebruik van water.
 • EmiD, leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur, biedt klanten ondersteuning op afstand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van TeamViewer.
 • Endomed introduceert nieuwe mobiele operatietafel. De Schaerer AXIS 350 is een betrouwbare nieuwe mobiele operatietafel die voldoet aan alle moderne eisen.
 • Foam for Care introduceert de GELTEX® inside combineert ventilatie, drukvereling en ondersteuning op een manier die u bij geen enkel ander materiaal ervaart. Dit dankzij de unieke formule met gel eigenschappen.
 • Fresenius Kabi is een internationale onderneming die gespecialiseerd is in klinische voeding, levensreddende geneesmiddelen, alsook in infusie- en transfusietechnologie.
 • Greiner Bio is gespecialiseerd in bloedafname producten!
 • Na de overname van de activiteiten van Bos Medical en Bos Products door Medux, zijn deze inmiddels voor intramurale klanten geheel geïntegreerd bij Harting-Bank.
 • Wist u dat Hospidex een groot aantal merken vertegenwoordigt, zoals WelchAllyn, Handicare, Sharpsafe, ROHO en Repose!
 • Intersurgical biedt twee producten die kunnen helpen om decubitus op het oor te verminderen: de Intersurgical EcoLite™ zuurstofmasker range en de zuurstofbril met oorbescherming.
 • It Fits – Human Protection.kan u informeren over alle oplossingen op het gebied van risicovolle situaties die voortkomen vanuit onrust bij mensen.
 • Joerns biedt u het meest uitgebreide assortiment aan patiënten tilsystemen 
 • Kebomed levert veel producten op het gebied van cardiologie
 • Liber Medical levert alles op het gebied van disposable medische instumenten, sets &procedure trays
 • Lohmann & Rausher introduceert de ReadyWrap flexibele compressieverbanden met klittenbandsluiting, deze zijn ontworpen als eenvoudig te gebruiken compressietherapie voor patiënten met veneuze en lymfeaandoeningen.

In de volgende nieuwsbrief van december een vervolg op Flits nieuws!!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.