Nieuwsbrief Medassort augustus 2017

Algemeen

1. Utrecht heeft primeur met veelbelovende hartklep.
2. Apparaat dat dodelijke besmetting veroorzaakte is niet meer in gebruik.


Nieuws vanuit de markt!

1. Borst Reductie Compressie Tie wrap (Vision MC)
Eenvoudig product dat kan worden ingezet tijdens Mamma Reducties.
De Borst Reductie Compressie Tie wrap wordt steriel geleverd, deze instelbare nylon tie wrap is voorzien van een siliconen omhulsel / slang. De siliconenslang voorkomt het wegglijden van de tie wrap en minimaliseert weefsel beschadiging tijdens de ingreep.


2. Customised laparoscopische procedure trays (Liber Medical)
Liber Medical heeft haar uitgebreide assortiment hoogkwalitatieve disposables nog verder uitgebreid en levert vanaf heden ook steriele customised laparoscopische procedure trays en kits.


3. Nieuw bij MC Europe: de Resusa Tee® van Mercury Medical®
De Resusa-Tee ® is een met gas aangedreven beademingsapparaat (T-vormig) bedoeld om respiratoire noodhulp te geven door middel van een gezichtsmasker of via een kunstmatige luchtweg.

De Resusa-Tee ® is geschikt voor patiënten van meer dan 10 kg en kan dus zowel bij kinderen als volwassenen gebruikt worden.


4. De Ecobite Forceps & Multistage ExPander dilatatieballon (Cobra Medical)
De gunstig geprijsde Ecobite Forceps & Multistage ExPander dilatatieballon

ECO-Bite Biopsy Forceps
De ECO-Bite Biopsy Forceps is een biopsy forceps die zowel voor een bronchoscopie als ook voor een gastroscopie én colonoscopie geschikt is. De ECO-Bite Biopsy Forceps is verkrijgbaar in twee soorten:

1) Standaard cup, beschikbaar met en zonder spikes.
2) Spiraal ongecoate- en gecoate versie met positiemarkers.

Voordelen van de ECO-Bite Biopsy Forceps:
- het handvat is vernieuwd;
- de range is uitgebreid en overzichtelijk;
- gunstige prijsstelling.

Drietrapsballon
Deze dilatatieballon van Medi-Globe, de Multi-Stage ExPander, beschikt over een dilatatieballon die tot 3 verschillende diameters kan worden opgerekt door middel van het opvoeren van de druk in de ballon.

Hierdoor kan sneller en efficiënter gewerkt worden.


5. De Mobilyzer vergroot de zelfredzaamheid (TechniCareSystems)
De Mobilyzer™ is een Universele loophulp en infuuspaal in één. De Mobilyzer vergroot de zelfredzaamheid van de patiënt, doordat zij beter in staat is om zelf te kunnen staan én te kunnen lopen. Voor de Mobilyzer zijn diverse accessoires beschikbaar. De voet met vijf wielen biedt de patiënt maximale stabiliteit. Dankzij deze unieke voet kunnen lift- en vloerovergangen eenvoudig worden gepasseerd. Het stuur is in hoogte verstelbaar en niet roteerbaar, waardoor loopcomfort en veiligheid garanties zijn.6. Prior Medical biedt producten aan voor de eerste lijn zorg
Ziekenhuizen zullen in de nabije toekomst meer samenwerken met de Eerste Lijn zorg. Reden voor Prior een aantal produkten toe te voegen, die in de toekomst via Blue tooth kunnen communiceren met een EPD.

Het assortiment van Prior Medical Systems bestaat uit elektronische meetapparatuur, ontwikkeld met de grootste fabrikanten. En klantspecifieke, elektronische meetapparatuur die wij zelf produceren. De specialistische meetapparatuur kan aan vele situaties aangepast worden.


7. Comfortabel slapen na laryngectomie (ATOS Medical)

Tijdens het slapen draagt men meestal zachte en comfortabele kleding. Ook als het gaat om uw stoma zou u ’s nachts zo veel mogelijk comfort moeten kunnen ervaren. Niets zou een goede nachtrust moeten belemmeren. De Provox Luna HME is gemaakt van siliconen om maximaal comfort te bieden. Het is zacht, wit en glad. Aan de zijkanten bevinden zich twee openingen om te zorgen voor een comfortabele ademhaling, zelfs als de HME per ongeluk bedekt wordt door kleding of lakens. De Provox Luna pleister is speciaal ontworpen om zacht en glad op de huid bevestigd te kunnen worden. De ring is kleiner en zachter wat zorgt voor comfort in elke slaaphouding.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.