Innomed Benelux B.V.

Anesthesie apparatuur

Nieuwe generatie TOF monitoring

Er zijn honderden publicaties op het gebied van neuromusculair blokkerende stoffen en neuromusculaire monitoring. In het afgelopen decennium blijven de resultaten van onderzoeken aantonen dat de resterende neuromusculaire zwakte een probleem is voor de veiligheid van de patiënt, en oproep tot publicatie van richtlijnen die het gebruik van neuromusculaire monitoren ondersteunen bij alle patiënten die neuromusculaire blokkers ontvangen.

Het TetraGraph-systeem is een unieke, EMG-gebaseerde patiënten monitor die eenvoudig te gebruiken, compact en draagbaar is, op batterijen werkt en de clinicus kan helpen bij het nemen van beslissingen over de adequaatheid van de neuromusculaire functie in realtime.

De vooruitgang in computertechnologie en elektronische miniaturisatie hebben ons recentelijk in staat gesteld om een geminiaturiseerde, draagbare LED-schermmonitor te ontwerpen en te ontwikkelen die stimulaties kan leveren aan een zenuw en spieractiviteit in de spier kan registreren, meten, analyseren en rapporteren (samengestelde spieractiepotentialen, cMAPs) om de spierfunctie te bepalen. Al deze bewakingsfuncties worden in realtime uitgevoerd; het systeem heeft minder dan 30 seconden nodig voor installatie en kalibratie; en monitoring omvat technieken die niet-invasief zijn: het TetraGraph-systeem is verbonden met de patiënt door huidelektroden voor eenmalig gebruik, waardoor kruiscontaminatie tussen patiënten wordt geminimaliseerd (verticale bacteriële transmissie).

De unieke toepassingen van het TetraGraph-systeem zijn gevarieerd en ze lossen de beperkingen op van andere bestaande monitoringtechnologieën: zowel acceleromyography (AMG) en kinetomyography (KMG) vereisen dat de gestimuleerde spieren vrij kunnen bewegen. Bij een meerderheid van de operaties (laparoscopisch, bariatrisch, robotachtig, neurochirurgisch, orthopedisch en thoracaal) is onbeheerde toegang tot de hand van de patiënt voor het monitoren van de neuromusculaire functie niet beschikbaar, omdat de armen van de patiënt onder de operatiedoeken liggen. In dergelijke operaties is neuromusculaire monitoring eenvoudig niet praktisch. Daarentegen is EMG-bewaking met de TetraGraph mogelijk, omdat de technologie elektrische activiteit registreert, niet spierbeweging.

  • Innomed Benelux B.V.
  • Chromiumweg 139
  • 3812 NL Amersfoort
  • Tel.: +31 33445 12
  • E-mail: sales@innomed.nl

Brochure downloaden: