Nieuwsbrief Medassort februari 2020

Het jaar is al weer bijna een paar maanden oud en er is op het gebied van Medassort en medische hulpmiddelen inmiddels veel te vermeldem. Dus het wordt tijd voor een nieuwsbrief.

Medassort; in de loop van dit jaar krijgt Medassort een makeover. Na acht jaar is het tijd om Medassort te moderniseren. In de volgende nieuwsbrief hopen wij u daar meer over te kunnen vertellen.
Brexit; inmiddels is de Brexit een feit, door de handelsovereekomst met de EU tot eind van dit jaar worden er door de Brexit geen grote problemen verwacht
MDR; De MDR gaat 26 mei 2020 in. De gevolgen van de MDR zijn voor de fabrikant/leverancier enorm. Maar ook voor de zorginstellingen gaat er iets veranderen. In een extra editie van Medassort wordt u hierover binnenkort bericht.
CoronaVirus; het Corona virus is momenteel een hot item. Leveranciers houden hun voorraden goed in de gaten en leveren uit aan huidige klanten. Doordat er weinig wordt geexporteerd vanuit China kunnen er in de toekomst wel tekorten ontstaan. Het beste is om goed contact te houden met uw leverancier om verrassingen te voorkomen.

Algemeen nieuws

1. Johnson&Johnson krijgt miljoenenboete om misleiding implantaten
2. Bredere toetsing moet beloften medische innovaties waarmaken
3. Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven roept 649 patiënten terug voor een bloedonderzoek.

Nieuws van uw leverancier

1. Dispo Care nieuw op Medassort
DispoCare is een innovatief bedrijf dat producten distribueert die staan voor gemak in de zorg. De zorg van tegenwoordig vraagt om tijdsbesparende oplossingen die de veiligheid en het comfort van de cliënten waarborgen. Daarnaast is het toenemende belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid een onderwerp dat hoog in het vaandel staat bij de producten die DispoCare op de markt brengt.


2. EUS en EBUS naalden bij Cobra Medical
Cobra Medical heeft een nieuwe generatie endo-echo naalden voor EUS en EBUS procedures, namelijk de histologische endo-echo naalden. Met deze speciale naalden krijg je mooie histologische weefsel samples. Dat komt de diagnose zeer ten goede.

        


3. MC Europe heeft uitgebreid kwaliteits-assortiment aan Spreekkleppen.
Spreekkleppen van TRACOE ®
Het unieke van de spreekkleppen van TRACOE ® is de instelbare weerstand.
De verpleegkundige of de patiënt kan zelf de weerstand instellen waartegen de patiënt moet praten. Dit heeft als voordeel dat de patiënt minder snel moe zal worden en dit zal het herstel bevorderen. Uiteindelijk is de weerstand op maximaal in te stellen zodat de patiënt de functionaliteit heeft van een conventionele spreekklep

   


4. De HTKD-Med obstetrische zuignap cup (Liber Medical)
Liber Medical is exclusief distributeur van disposable vacuümextractie cups voor verloskunde. De HTKD-Med obstetrische zuignap is een eenvoudig en effectief instrument voor eenmalig gebruik. De in het midden van de zuignap bevestigde tractieslang bevindt zich in de daarvoor bestemde tunnel, waardoor de zuignap eenvoudig kan worden ingebracht en de flexie optimaal kan worden geplaatst voor alle foetale presentaties.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.