Nieuwsbrief Medassort november 2019

Algemeen

1. Door het toenemend aantal hartpatienten is er een nieuw dottercentrum gekomen in Emmen.
2. Een nieuw product, de stipjespen. Het product waar Medical Precesion B.V. voor is genomineerd is een speciale soort pen. Deze heeft een kleine en korte naald, waarmee stipjes kunnen worden gezet op de huid. Wanneer kankerpatiënten worden bestraald, moet dat steeds op dezelfde plek gebeuren en daarvoor zijn markeringsstipjes nodig.


Nieuws

1. Semi re-usable bloedleegtebanden (Vision MC)
Een duurzame oplossing binnen de medische disposable markt.
Uniek in de Europese markt!
Deze zijn in combinatie met de unieke gepatenteerde desinfectie spray voor de Velcro en doekjes voor het gladde oppervlak 20X te gebruiken.


2. Toiletstoel Kelly (Technicare via Van Vliet Medical Products)
De Toiletstoel Kelly is hét antwoord op de huidige problematiek omtrent hygiëne en duurzaamheid.
Toiletstoelen worden in elk ziekenhuis en in elk verpleeg en/of verzorgingstehuis intensief gebruikt door bewoners en patiënten. Hierin moeten duurzaamheid, veiligheid en hygiëne centraal staan. Om deze reden heeft TechniCare, samen met Van Vliet Medical Products, haar nieuwe toiletstoel Kelly ontwikkeld. De Toiletstoel Kelly is hét antwoord op de huidige problematiek omtrent hygiëne en duurzaamheid.


3. OmniMedical introduceert de CareBag® URIgrip houder
Een houder welke het gebruik van het wegwerp mannen urinaal zal vereenvoudigen. OmniMedical introduceert de CareBag® URIgrip houder voor het CareBag® wegwerp mannen urinaal. Gemak en comfort voor zowel patiënt als zorgprofessional zijn de drijfveer geweest om dit nieuwe artikel te ontwikkelen en op de Nederlandse markt te brengen.


4. Teleflex introduceert Arrow Intra Aortale Ballonpomp (IABP)

Deze vol automatische IABP (AutoPilot mode) werkt met FiberOptic katheters en heeft een touchscreen bediening.

De AC3 Optimus

FiberOptic werkt met een ingebouwde druktransducer op de tip van de katheter en transporteert via een glasvezelkabel de informatie naar de pomp.

De AC3 werkt met de WAVE inflatie/deflatie technologie waardoor het mogelijk is, zelfs bij een irregulair ritme, tot aan 200 slagen per minuut 1:1 accurate assistentie te bieden.

Deze WAVE software is uniek voor de Arrow IABP.


5. Vision MC breidt haar assortiment uit
Vision Medical Company B.V. heeft het assortiment verder uitgebreid met de disposables voor infusie-, injectie- en transfusietechnologie van de firma Rowemed.

Assortiment bestaat o.a. uit:
Cardio:
- Breed assortiment aan patiëntlijnen, monitorlijnen
- Transfusiesets, maar ook losse componenten
- Custom-Made mogelijkheden


6. Medisize introduceert de bevochtiger FL9000
Eenvoudig te bedienen, met intuïtieve bediening en eenvoudig te selecteren functies, de FL-9000 Ademhalingsbevochtiger biedt een complete oplossing voor verwarmde en bevochtigde geïnspireerde ademhalingsgassen voor beademde patiënten en degenen die ademhalingsondersteuning ontvangen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.