Nieuwsbrief Medassort september 2019

De vakanties zijn nagenoeg weer voorbij en dus is het weer tijd voor een nieuwsbrief!

Naast al het nieuws over de Brexit en de MDR introduceren de leveranciers op Medassort regelmatig nieuwe producten. Kijk dus even regelmatig op Medassort om uw marktkennis up to date te houden.

1. PT medical introduceert de RP Check
De RP Check is een nieuwe draagbare respiratoire drukmeter waarmee de orale en nasale druk (MIP, MEP en SNIP) kan worden gemeten.De RP-Check maakt het mogelijk om pediatrische en volwassen patiënten te testen in verschillende omstandigheden en situaties. De RP-Check kan worden gebruikt als een op batterijen werkend, standalone-apparaat, waardoor de laatste patiënt resultaten kunnen worden opgeslagen voor het maken van een rapport.


2. Vision MC breidt haar assortiment uit
Vision Medical Company B.V. heeft het assortiment verder uitgebreid met de disposables voor infusie-, injectie- en transfusietechnologie van de firma Rowemed.


3. Repose matras bewezen eenvoud (Hospidex)
Repose is altijd succesvol geweest maar stond in de schaduw van de heersende wisseldruksystemen. De via een motor aangestuurde wisseldrukmatrassen werden bij decubitus behandeling vaak als standaard gezien. Repose werd soms als een minder kwalitatief alternatief gezien. Het tegendeel is nu bewezen.


4. Beschermhoes voor bevallingsbal bij Vygon
Bevallingsballen en positioneringskussens zijn aanwezig in het merendeel van de verloskwartieren. Maar heeft u er al eens bij stilgestaan dat die herbruikbare materialen niet echt hygiënisch zijn?


5. Urgo introduceert het UrgoK2 tweelaags compressiezwachtel
UrgoK2 is een tweelaags compressiezwachtelsysteem, dat gebruikmaakt van de exclusieve technologie van het PresSure-systeem.
Het PresSure-systeem is met name ontwikkeld als hulpmiddel bij het zorgen voor de aanbevolen therapeutische druk (van gemiddeld 40 mmHg) bij veneuze beenulcera vanaf de eerste keer dat het wordt aangebracht.


6. Fixatie en drukverlichting voor de beademde patiënt (MC Europe)
MC Europe voegt wederom nieuwe kwaliteitsproducten toe aan haar assortiment. Per 1 juni zijn de producten van It’s Novo bij MC Europe exclusief verkrijgbaar in Nederland!
Fixatie en drukverlichting voor op de IC, Anesthesie, SEH en overige zorg.


7. Teleflex introduceert Arrow Intra Aortale Ballonpomp (IABP)
Deze vol automatische IABP (AutoPilot mode) werkt met FiberOptic katheters en heeft een touchscreen bediening.

De AC3 Optimus
FiberOptic werkt met een ingebouwde druktransducer op de tip van de katheter en transporteert via een glasvezelkabel de informatie naar de pomp.

Nieuwsflits

  • Rebacare heeft een mooie kussenlijn. De kussenlijn in de vorm van een Dynamische Positionering Orthese is voor preventief en curatief gebruik.
  • Wilt u iets op maat laten maken, denk dan eens aan Technicare. Hiervoor heeft TechniCare een bewezen concept ontwikkeld, waarin het samenstellen van een plan van eisen en wensen, een ontwerpvoorstel en prototype centraal staan. TechniCare levert maatwerk in steunen, maar ook in bevestigings- of klemonderdelen.
  • Aalta is een merk van Rotho en is gespecialiseerd in de productie van naaldencontainers. Wij werken nauw samen met professionals in de gezondheidszorg bij de ontwikkeling van onze producten.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.