Nieuwsbrief Medassort maart 2018

Algemeen

1. De nieuwe MDR die vanaf mei 2017 van kracht is, maakt dat er nu al langdurige backorders onstaan. Hoe lossen leveranciers dit op? Hebben ze de juiste alternatieven, springen ze op tijd in of laten ze de klant het probleem oplossen? In mei is de MDR een jaar van kracht, in de volgende nieuwsbrief aandacht voor de gevolgen van de MDR en wat Medassort daarin kan betekenen? Op de website van Medassort kunt u al meer lezen over de MDR.
2. De Overheid houdt vast aan regels implantatenregister per juli 2018.
3. Deadline voor overstap ISO en HKZ kwaliteitsnormen in aantocht.
4. Symposium over nieuwe wet en regelgeving medische hulpmiddelen 27 maart as. door de NEN.


Nieuws van de leverancier

1. Smith Medical lanceert Neoheel™ Veiligheidslancet
Neoheel™ veiligheidslancetten worden gebruikt om bloedmonsters van pasgeborenen te verkrijgen na geboorte.

Minneapolis, Smiths Medical, een toonaangevende, wereldwijde producent van medische hulpmiddelen, heeft neoheel™ veiligheidslancetten voor hielprikken bij pasgeborenen gelanceerd. Neoheel™ veiligheidslancetten worden gebruikt om bloedmonsters van pasgeborenen te verkrijgen na geboorte. Deze bloedmonsters worden afgenomen om metabole screening uit te voeren, maar ook voor het testen van glucose- en hematocrietwaarden en het bepalen van een compleet bloedbeeld. Neoheel™ lancetten zijn verkrijgbaar in vier configuraties welke gebaseerd zijn op het ontwikkelingsniveau van baby’s.

2. Telescopische rookafzuiging met vingerschakelaar (Vision MC)
SuperVac – een Electro chirurgische pen met een Uniek Design, telescopisch, hoog volume rookafzuiging en voorzien van een vingerschakelaar!

- te verlengen van 20mm tot 85mm
- flexibel en krachtig
- geïntegreerde rookafzuiging met een zeer flexibele slang
- eenvoudige schuiffunctie
- kabelengte is 4 meter

Voorzien van een comfortabel driehoeks handvat!


Flitsnieuws

a. Technicare: Infectiepreventie tot in detail geregeld. TechniCare levert passende houders voor al uw infectiepreventie maatregelen. Van compleet ingerichte plateaus tot enkele dooshouders, TechniCare denkt met u mee.
b. Teleflex; Laparoscopische toegangspoort: Weck Visa Access is voor de laparoscopische chirurg die een oplossing zonder snijvlak voor een laparoscopische toegangspoort wenst, die vertrouwen, helderheid en controle geeft.
c. TEVA: AEROECLIPSE * II Breath Actuated Nebulizer (BAN). Een apparaat dat longmedicatie gecontroleerd doseert en vrijwel geen vernevelde medicatie meer in de (werk)omgeving verspreidt: De AeroEclipse II.
d. URGO Medical: De behandeling van veneus oedeem is er op gericht om de opstapeling van bloed in de venen te vermijden. Het is vaak een symptomatische behandeling omdat de schade aan de venen/kleppen niet hersteld kan worden. Buiten medicatie wordt er zeer veel gebruikt gemaakt van compressietherapie welke kan bestaan uit zwachtelen.
e. Viper Medical: een webshop met 15.000 medische producten!
f. Vygon: ook leverancier van hemodialyse catheters  en PICC lijnen.
g. Wave Medical: een partner voor diagnostische apparatuur, zoals alle apparatuur voor slaapregistratie.
h. WE Medical: voor al uw stoma- en wondmaterialen.

In de nieuwsbrief van mei alles over de MDR en meer flitsnieuws van uw leverancier!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.