Nieuwsbrief Medassort januari 2018

Algemeen nieuws

1. Flexicare (Groep) Limited (“Flexicare”), een toonaangevende Britse fabrikant van medische hulpmiddelen, is verheugd aan te kondigen dat het Medisize B.V. heeft verworven van een onderdeel van Phillips-Medisize, LLC (“Phillips-Medisize”).
2. Europees plan implementatie MDR, IVDR beschikbaar.
3. Binnenkort nieuw op Medassort; Careline BV.


Nieuws van de leverancier

Waardige en comfortabele zorg voor obese personen (Essity)

1 op de 7 volwassenen in Nederland en België is obese....... en de komende jaren wordt daar alleen nog maar verdere toename in verwacht. Obese personen hebben in vergelijking met niet-obese personen vaak andere zorgbehoeften als het gaat om huidverzorging en continentiezorg. Zo kan overgewicht druk op de blaas geven, met urineverlies als gevolg. Ook kan het negatieve effecten op de huid hebben1. Ontoereikende incontinentieproducten geven vaak lekkage en leiden tot frequenter verschonen.

Nieuw: TENA Bariatric assortiment
TENA helpt graag de best mogelijk zorg op maat voor elk individu te geven. Daarom is een compleet TENA Bariatric assortiment ontwikkeld: TENA Slip Super in de maten XXL en 3XL en TENA Fix in de maten 4XL en 5XL. Deze producten zijn vanaf week 5 verkrijgbaar


REBACARE® Dekenblok

De dekenblok is geschikt voor preventief en curatief gebruik voor patiënten met een verhoogd risico op teen- en hieldecubitus. Ook is de Dekenblok geschikt voor patiënten met een verhoogd risico op spitsvoeten ten gevolge van druk, immobiliteit en spasmen.

De Dekenblok zorgt ervoor dat de tenen vrij zijn van druk-, wrijf- en schuifkrachten ten opzichte van de deken.
De Dekenblok is inzetbaar voor: Thuiszorg, Zorgcentra, Verpleeghuizen en Ziekenhuizen


LMA Protector larynxmasker Teleflex Medical

Het enige larynxmasker met een dubbele maagtoegang, specifiek ontworpen om maaginhoud weg te houden van de luchtweg. De LMA Protector is het meest geavanceerde tweede generatie larynxmasker van Teleflex Siliconen De tube en cuff zijn van 100% siliconen, ftalaatvrij en ontworpen om de vorm van de anatomie te volgen. Het is aangetoond dat siliconen cuffs het risico op keelpijn verlagen.


Introductie van de Cassi™ STAR Breast Tissue Marker (Mermaid Medical)

De Cassi STAR Breast Tissue Marker is ontworpen voor een verbeterde zichtbaarheid onder echo. De ster vorm, met acht diepe snijkanten, zorgt voor een heldere reflectie van de echo golven en is met mammografische beeldvorming eenvoudig te onderscheiden van andere breast markers.

De Cassi STAR Breast Tissue Marker is gemaakt van Polyetherketonketon (PEKK) Polymeren die routinematig gebruikt worden in chirurgische en dentale implantaten. PEKK zorgt voor een permanente zichtbaarheid onder alle beeldvormingsmodaliteiten en bevat geen materialen die de marker over tijd kunnen doen uitzetten of van vorm doen veranderen.


Smith Medical lanceert Safe-T-Lance® Plus veiligheidslancetten met drukknopactivatie.

De Safe-T-Lance® Plus lancetten zijn ontworpen om veiligheid en comfort te bieden. De lancetten zijn voor eenmalig gebruik, de naald trekt automatisch terug waarna deze wordt vergrendeld om prikaccidenten en kruisinfecties te voorkomen. Safe-T-Lance® lancetten zijn beschikbaar in 6 verschillende maten om de juiste hoeveelheid bloed af te kunnen nemen voor capillaire tests voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast beschikken de lancetten over een gecontroleerde naalddiepte, zijn de lancetten uitgerust met gesiliconiseerde naalden en zijn ze ergonomisch ontworpen voor een precieze manipulatie.


Flits Nieuws

 • KLS Martin heeft een compleet pakket op Electrochirurgie.
 • MC Europe heeft ook medicatie vernevelsetjes met filter!
 • Mediborgh: Da Vinci patiënt positioneringskussens zijn specifiek voor toepassingen waarin gewerkt wordt met de Da Vinci Robot. Met deze kussens komt de patiënt in een mooie stabiele ligging.
 • Medica Europe heeft exclusieve distributie Clave producten van ICU Medical.
 • Medicare Uitgeest: Sooma tDCS Depressie Therapie. Een klein en lichtgewicht apparaat, ontworpen voor de klinische behandeling van depressie.
 • Medimpex heeft alles voor u op het gebied van medicijn distributie.
 • Mediplast Benelux B.V. levert producten van Sterifeed, de mondiaal marktleider voor onder andere babyflessen, baby spenen, kolfspenen en pasteurisatie apparatuur.
 • Mindray Medical is de officiele dealer van alle BeneFusion apparatuur! Zo heeft Mindray nu ook een totaal pakket volumetrische pompen, spuitenpompen en dockingstations.
 • OmniMedical levert bekende merken als Dale®, Eakin®, Curan, BioDerm® en Flexicare® met eigenschappen die meerwaarde bieden.
 • Prior Medical Systems, heeft als visie in de gezondheidszorg een partner te zijn, die de zorg voor de basis meetapparatuur regelt. Zo ook de weegschaal voor op de OK.
 • Pro-Motion Medical is opgericht in 2004. Zij zijn een groeiend onafhankelijke distributeur binnen de chirurgische en orthopedische markt. Zij bieden verschillende oplossingen voor traumachirurgen, orthopedisch chirurgen én patiënten in Nederland.
 • PT Medical BV is de exclusieve importeur en distributeur van CareFusion’s portable diagnostics productlijn (Micro Medical - ‘s werelds meest toonaangevende turbine spirometers).
 • Spring Medical: Suture Strip® Plus is de flexibele hechtstrip die zeer sterk fixeert maar tevens het vermogen heeft om ‘mee te rekken’ met de huid.
 • Synga Medical: als grondlegger van de intra oculaire lens, 65 jaar geleden,heeft Rayner zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van IOL's.
  Speciaal voor pseudofake patiënten heeft Rayner een add-on lens ontwikkeld om eventuele postoperatieve restafwijkingen te corrigeren.

Meer (flits)nieuws in de volgende nieuwsbrief!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.