Nieuwsbrief Medassort mei 2017

Algemeen

 1. Wegen van patienten voor observatie, diagnose en medische behandeling (WIBAZ)
  Verorderingen Europese Unie m.b.t. wijzigingen richtlijnen:
 2. Verordering In Vitro Diagnostiek.
 3. Verordering Medische Hulpmiddelen
 4. Bent u nog geen lid van Medassort maar heeft u wel belangstelling, vraag dan geheel vrijblijvend naar de voorwaarden.

Nieuw(s) vanuit de markt!

1. Cobra Medical heeft een compleet pakket ENFIt enterale toediening

De overgang naar de universele aansluiting ENFit is in volle gang. Cobra Medical speelt hierop in door een compleet ENFit assortiment aan te bieden aan haar gebruikers.

Naast de MediLime ENFit producten biedt Cobra Medical ook ENFit accessoires voor de voedingskatheters en de spuiten om een connectie te kunnen maken tussen de bestaande systemen en de nieuwe ENFit aansluitingen.

Voor meer informatie kijk op de website.


2. Lohmann&Rausher start met disposable instrumentarium

Per 1 april 2017 is L&R gestart met een nieuwe productgroep: Sentina® instrumenten voor eenmalig gebruik

Een doordachte beslissing voor gebruikers, inkoop, management en hygiënisten. Regelmatig komen incidenten in het nieuws waarbij het instrumentarium onvoldoende gereinigd was, met soms kleine of grote gevolgen. Hierdoor worden de eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid steeds meer aangescherpt. Daarnaast neemt de economische druk toe en is tijd kostbaar zodat instrumenten voor eenmalig gebruik voor de hand liggen.

Voor meer informatie kijk op de website


3. Werk met BactiClear en PreGel van Vision MC

Vision MC introduceert antimicrobiële disposable uitzuigsystemen

 • VacSax BactiClear® antimicrobiële disposable uitzuigsystemen
 • VacSax PreGel opvangzakken met gel

VacSax BactiClear® antimicrobiële disposable uitzuigsystemen, deze disposable opvangzakken en canisters zijn ontwikkeld om het risico van kruisinfecties te verminderen.

Het BactiClear®systeem is voorzien van een effectieve en permanente antimicrobiële laag, die helpt in het gevecht tegen kruisinfecties. Alle buitenzijden van de opvangzakken en canisters zijn gecoat met een antibacteriële substantie.
BactiClear®systeem reduceert de groei van schadelijke bacteriën zoals MRSA, E. Coli, Salmonella, Listeria, Pseudomonas en Campylobacter tot wel 99%, getest volgens de ISO 22196:2011 standaard.
BactiClear®systeem is uniek in zijn soort en is het enigste antimicrobiële disposable uitzuigsysteem in de markt. 

Voor meer informatie kijk op de website


4. Alpine Muffy gehoorbescherming voor baby (VIPER Medical)

De Alpine Muffy voor baby's is speciaal ontwikkeld om gehoorschade bij de allerkleinsten te voorkomen. De oorkappen beschermen het gehoor van uw baby of peuter tegen schadelijke geluiden.

De Muffy baby zorgt er bovendien voor dat uw kind ongestoord kan slapen in bijvoorbeeld een restaurant of op reis. De Alpine Muffy baby is zo ontworpen dat de hoofdband nooit te strak zit en is eenvoudig af te stellen. De Muffy baby is verkrijgbaar in de kleuren blauw en roze en wordt geleverd met een gratis beschermhoes.

Voor meer informatie kijk op de website


5. Verrijdbare trolley IC en CCU (TechniCareSystems)

 • Compleet ophangsysteem infuuspaal, alle benodigdheden bij de hand.
 • Stabiel(!)
 • Opvang van snoeren geregeld d.m.v. de haken die zijn bevestigd, zo slepen deze niet over de grond.
 • Mogelijkheid om Docking station te bevestigen.
 • Belangrijk onderdeel van de kamer, voorzien van haken/snoeren.

  Belangrijk: pompen, infuuszakken, drukzakken, sondevoeding zijn op deze standaard te plaatsen

        

Voor meer informatie kijk op de website


6. CareBag® Mannen wegwerp mannen urinaal (Convicare)

Hét wegwerp mannen urinaal voor thuis & onderweg

Het CareBag® wegwerp mannen urinaal is nu verkrijgbaar in een handige (reis)verpakking van 3 stuks. De zakken zorgen voor een veilige en hygiënische opvang van urine. De zakken zijn voorzien van een absorptiemat die vloeistoffen omzet in een gel en bovendien de geur neutraliseert. Deze nieuwe variant is speciaal ontworpen voor de (thuis)zorg en voor onderweg.

Het CareBag® wegwerp mannen urinaal kan thuis worden gebruikt bij verminderde mobiliteit, na een (prostaat) operatie, bij chemotherapie, na radioactieve therapie, nucleaire onderzoeken, bij infecties, maar ook op vakantie, in de file, op de boot etc. Het urinaal kan zowel liggend, zittend als staand worden gebruikt. Het biedt de oplossing voor als er geen regulier toilet voor handen is. Het kleine doosje is eenvoudig mee te nemen. 

Voor meer informatie kijk  op de website


7. Uniek: TRACOE pleuradrainageset (MC Europe)

De complete (uit in totaal 10 onderdelen bestaande) TRACOE pleuradrainageset (12 Fr.) wordt gebruikt voor het aanprikken en af laten lopen van sereus pleuravocht. Het aanprikken gebeurt met een relatief dunne Tuohy epiduraalnaald. De unieke gewapende 12 Fr. (verblijfs) katheter kan niet afknikken en is tevens in zijn geheel zichtbaar op de thoraxfoto.

Op de katheter kan een 3-weg luer lock kraantje (i.c.m. de katheter opvangzak) worden geplaatst. Tevens is het mogelijk om middels de meegeleverde universele rode adapter een pleur-evac aan te sluiten.
Middels de speciale pleister met klittenband kan de katheter stevig worden vastgeplakt, echter adviseren we om bij mobile patiënten de katheter vast te hechten. Voor meer informatie kijk op de website.


8. De ROSC-U mechanische hartmassage bij CesarMed

CesarMed heeft sinds kort een nieuw product in het assortiment, de Rosc-U. Dit is een mechanische hartmassage die vele voordelen heeft ten opzichte van de bestaande markt. 

Voordelen: torso banden in meerdere maten, compressie frequentie 100/min ±5, te gebruiken bij evacuatie en zeer competitieve prijs.

Voor meer informatie kijk op de website.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.