Nieuwsbrief Medassort februari 2017

Algemeen nieuws

1. Loskomen van farmaceuten maakt medicatie 'spot' goedkoop.
2. Nooit meer wakker liggen door het gesnurk van je partner?
3. Risico op problemen bij afbreekbare stent niet groot.
4. Nieuw op Medassort:  SCA, Synga Medical, Fresenius Kabi en EcoLab.
- SCA is marktleider op het gebied van urineverlies en biedt een breed scala aan producten zoals TENA
- Synga Medical is een bedrijf die gespecialiseerd is in het leveren van producten voor de ophthalmology
- Fresenius Kabi  is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in infusie- en transfusietherapie alsook in klinische voeding en levensreddende geneesmiddelen
- Ecolab is een bedrijf die wereldwijd marktleider in water-, hygiëne-, energieoplossingen & service wil zijn waarbij het beschermen van mens en dierbare grondstoffen voorop staat. Ecolab levert o.a. beschermhoezen voor de endoscopie en apparatuur voor in de OK


Nieuws van de leverancier

IMS Medical, van pil tot poeder in 5 seconden
Severo – snel en handig! Bij IMS Medical

Veel mensen hebben moeite met het doorslikken van pillen. Door de pillen te vermalen tot poeder en te mengen met een vloeistof, kunnen medicijnen makkelijker worden ingenomen.

Het handmatig malen van medicijn is een extra handeling die tijd kost maar ook tot fysieke klachten leidt. Bovendien kan ongewenste stof-vorming optreden, met mogelijke schade voor de gezondheid.

Met de elektrische medicijnmaler Severo behoren al deze problemen tot het verleden. Het is zo simpel als het maar kan. Doe het medicijn in de speciale SeveroCup, plaats het in de maler, luikje dicht, en in een oogwenk is de medicatie als poeder weer beschikbaar.

Voor meer informatie kijk op de website.


Endomed heeft een nieuw matras voor Trendelenburg posities
De SigmaLap matras

Sinds januari 2014 zijn de vernieuwde roze Vacuform 2.0 vacuummatrassen van onze leverancier B.U.W. Schmidt een veel gebruikte en opvallende keuze voor de positionering van patiënten op de operatietafel, maar ook bijvoorbeeld in de tandartsstoel. De laatste aanwinst is de SigmaLap matras, speciaal voor de ingrepen gedaan in (extreme) Trendelenburg posities.

De matras kan daarbij zodanig gevormd worden dat de schouders volledig gesteund worden en beschadiging van zenuwen en uitval voorkomen wordt. Bij de extreme positionering is het wel verstandig om een anti slip folie te gebruiken zodat de matras vast aan de tafel kleeft en niet kan glijden.

Voor meer informatie kijk op de website.


Spreekklep & HME met automatische en handmatige afsluiting (ATOSMedical)
Weer kunnen spreken!

De opties en keuzes om dit mogelijk te maken blijven toenemen, omdat er steeds meer innovatieve oplossingen beschikbaar komen. De Provox Freehands FlexiVoice biedt de mogelijkheid om zowel handsfree als door handmatige afsluiting te spreken. Spraak in combinatie met longrevalidatie staat centraal.

Passend bij uw behoeften, kiest u de spreekklep van de gewenste sterkte. Verschillende dagelijkse bezigheden stellen verschillende eisen aan een spreekklep. Daarom kunt u kiezen voor een spreekklep in drie verschillende sterktes: light, medium en strong. De keuze hiervoor hangt af van de luchtstroom en de druk die voor het spreken en ademen wordt gebruikt.

Voor meer informatie kijk op de website


REPOSE® matras van Hospidex verlaagt incidentie van drukwonden
Statische luchtsteunoppervlakken om drukwonden te voorkomen

Een studie in 6 grote Belgische verpleeghuizen bij 176 patiënten (Serraes & Beeckman) toont aan dat de incidentie van drukwonden kan beperkt worden tot 5,1% in categorie 2-4 door het gebruik van een statische oplegmatras van Repose®.

CONCLUSIE:
Een lage incidentie van drukwonden bij gebruik van een statisch Repose® oplegmatras. Statische Repose® oplegmatrassen in combinatie met wisselligging moeten overwogen worden om drukwonden te voorkomen

Voor meer informatie klik op de website


Fresenius Kabi op de markt met het EnFit pakket
Op zoek naar neus- maagsondes en spuiten met EnFit aansluiting?

Fresenius Kabi is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in infusie- en transfusietherapie alsook in klinische voeding en levensreddende geneesmiddelen.

Dankzij onze producten en diensten richten wij ons zowel op de therapie als op de zorg van kritisch en chronisch zieke patiënten.

In het assortiment zijn opgenomen producten met EnFit aansluiting:
Neus-maagsondes met de veilige enterale connectie ENFit.
Freka voedingssondes zijn beschikbaar in de maten: CH 8, CH 10, CH 12, CH15

Voor meer informatie klik op de website


Intersurgical lanceert haar nieuwe I-Gel website
De tweede generatie supraglottisch luchtwegmanagement hulpmiddel

De i-gel® is het innovatieve tweede generatie supraglottisch luchtwegmanagement device van Intersurgical. Als eerste belangrijke ontwikkeling sinds het larynxmasker, heeft de i-gel® het gezicht van luchtwegmanagement veranderd en wordt nu grootschalig gebruikt tijdens anesthesie en resuscitatie over de hele wereld.

De i-gel® is gemaakt van thermoplastische elastomeren van medische kwaliteit en is gemaakt om zonder opblaasbare cuff een anatomische afsluiting te creëren van de pharynx, larynx en perilaryngeale structuren, zonder dat er compressie-trauma optreedt.

Voor meer informatie klik op de website

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.