Nieuwsbrief Medassort augustus 2016

Algemeen

1. Op 25 mei jl. hebben de Raad onder het Nederlandse Voorzitterschap en het Europees Parlement een voorlopig akkoord bereikt over nieuwe regelgeving voor medische hulpmiddelen en in-vitro diagnostica. Het akkoord dient nog formeel goedgekeurd te worden door de Raad en het Europees Parlement. Doel van de nieuwe regels is: zorgen dat medische hulpmiddelen en in-vitro diagnostica veilig zijn en dat patiënten snel toegang hebben tot innovatieve hulpmiddelen.
2. Kijk ook eens op de pagina wet- en regelgeving op Medassort.met alle informatie die voor uw van belang kan zijn voor een veilige toepassing van medische hulpmiddelen
3. Huikeshoven BV is inmiddels onderdeel geworden van OmniMedical. Alle producten van Huikeshoven BV vindt u dus hier.
4. Er is een nieuwe rubriek laserapparatuur aangemaakt op Medassort.
5. BD Eclipse™ veiligheidsnaald behaalt de norm EN ISO 23908:2013
6. Nieuw op Medassort: VITAK! Een spinn-off van de universiteit Maastricht Zonder bloedprikken Vit. K bepalen? Ja het kan!
7. Nieuw op Medassort: SYNGA MEDICAL, een gerenommeerd distributeur binnen de oogheelkunde


Nieuws van de leverancier

1. Prior Medical breidt haar assortiment uit

Prior Medical Systems heeft zijn website aangepast. Men breidt de dienstverlening uit naar medische apparatuur zoals monitoren, thermometers. glucose meters. De samenwerking met Trust Medical Systems is een voorbeeld van deze uitbreiding. Het assortiment is compleet gemaakt voor de komende jaren. Een complete lijn WiFi weegschalen hoort daar uiteraard bij. Op de website www.prior-medical.com vindt u alle produkten.


2. Belangrijke uitbreiding product assortiment Liber Medical

Liber Medical heeft haar uitgebreide assortiment hoogkwalitatieve disposable chirurgisch instrumentarium nog verder uitgebreid en is nu ook distributeur van de producten van het Britse topbedrijf Purple Surgical. Purple Surgical is een zeer gerespecteerde Britse fabrikant van medical devices met meer dan 100 jaar ervaring in de gezondheidsmarkt.

Het pakket Purple Surgical producten omvat een zeer breed assortiment kosten effectieve OK essentials, safe sharps management producten, laparoscopisch instrumentarium met toebehoren en chirurgische staplers van hoge kwaliteit.


3. Wijziging Microflash naald van Vygon

Graag willen we u informeren over enkele verbeteringen die we hebben aangebracht aan onze Microflash naald. Deze naald is zowel los (referentie: 7370.19) als in een set met onze neonatale katheters (Premicath, ECC, ECC 2 en Nutriline) verkrijgbaar.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze verbeteringen het gebruiksgemak van de naald alleen maar ten goede komen. Voor meer informatie klik hier.


4. CareBag® geleverd door OmniMedical

De opvangzakken van CareBag® zorgen voor een comfortabele en hygiënische opvang van urine, ontlasting en braaksel. De zakken zijn voorzien van een
absorptiemateriaal die tot wel 450 ml vloeistof kan omzetten in een vaste gel.

Dit gebeurt in een korte tijd. Het absorptiematje onttrekt niet alleen vocht maar ook de geur. Na gebruik snoer je de zak dicht, waarna je de inhoud hygiënisch kunt afvoeren. Voor meer informatie klik hier.


5. Een nieuw verlos- en verpleegbed door Technicare

Waarom bevalt de Nascentia beter? Dit verlos- en verpleegbed biedt de zwangere, barende en kramende vrouw de mogelijkheid om op één en hetzelfde bed te blijven tijdens haar periode in het ziekenhuis, zonder aan comfort in te leveren.
Voor meer informatie klik hier.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.