Nieuwsbrief Medassort mei 2016

Algemeen

1. Artsen waarschuwen voor ongezond plastic in ziekenhuizen; 
    RIVM: EU normen BPA (Bisfenol A) opnieuw bekijken
2. Farmaceuten en oncologen gaan samenwerken
3. Abbott legt miljarden neer voor pacemakerfabrikant St. Jude Medical
4. EenVandaag moet schadevergoeding betalen aan Terumo
5. Ziekenhuizen doen te weinig om infecties te voorkomen


Nieuws van de leveranciers

1. WE Medical levert ook OK disposables
Naast medische hulpmiddelen heeft WE Medical ook disposable chirurgische afdekmaterialen en (specialistische) proceduretrays van Cardiva integral solutions.

Een compleet aanbod voor chirurgen en OK-personeel zodat die zich volledig op de zorg voor de patiënt kunnen richten. Het overgrote deel van de fabricage vindt volgens de Europese wet- en regelgeving plaats in het Spaanse Malaga.


2. Uitbreiding assortiment Absorin Comfort Sanette (Medeco-Mediq)
Elke cliënt en elke zorgsituatie is anders.

De verschillen zitten vaak in de details: de juiste maatvoering, een hogere absorptiecapaciteit of handige extra’s voor nog meer gebruiksgemak.

Het nieuwe assortiment Absorin Comfort Sanette biedt dit allemaal.


3. Colondiagnostiek en Irrigatiesystemen (Vision MC)
Wij bieden een breed pakket aan disposable hulpmiddelen voor colondiagnostiek en irrigatiesystemen.
Rectale catheters worden in de dikke darm gebruikt tijdens radiologische onderzoeken. Irrigatiesystemen worden gebruikt voor diagnostische en therapeutische toepassingen.


4. Repose wordt als AD voorziening vergoed!
Langs deze weg wil MSH Hospidex NV u graag informeren over de vergoedingsnummers waarmee Repose® wordt vergoed door de zorgverzekeraars in Nederland.

Repose® wordt als AD-voorziening vergoed in de uitleen. MSH Hospidex NV levert via alle leveranciers in Nederland die bij jullie zijn aangesloten.


5. Nieuw de low flow Blender flowmeter bij Wave Medical
Wave Medical is distributeur van de producten van TECHNOLOGIE MEDICALE.

Een fabrikant met meer dan 30 jaar kennis en ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van hoogwaardige flow- en reduceertechniek uit Frankrijk. Deze fabrikant onderscheidt zich van de overige fabrikanten door een ongekend goede kwaliteit-prijs verhouding.


6. De Bridea Speculum steriel nu ook verkrijgbaar via Vision MC
Met trots presenteren wij u de steriele speculums van Bridea Medical, welke wij u als gebruiker in de gezondheidszorg steriel en per stuk verpakt kunnen leveren.

Steriel verkrijgbaar in de kleur wit of transparant, beide versies verkrijgbaar in de maten Medium, Wide, Virgo en Long.

Daarnaast ook verkrijgbaar met rookafzuiging.


7. Disposable mogelijkheden voor de IC Dräger Medical
De belangrijkste doelstelling voor patiënten op een IC is dat zij, ongeacht de diagnose, bij het verlaten van de afdeling, in een zodanige conditie zijn dat zij kunnen werken aan verder herstel.

Dräger biedt veiligheid en kwaliteit dankzij een uitgebreid assortiment aan disposables voor de IC met als doel het risico van kruisbesmettingen te voorkomen.


8. Memory Care bij It Fits

Ons doel is het leven van mensen met geheugenproblematiek zoals dementie beter leefbaar te maken en dat doen we door ze zelfstandiger te maken, door hun oriëntatie te vergroten, structuur en duidelijkheid te verschaffen over hun dagelijkse activiteiten, verveling tegen te gaan en de hersenen positief te prikkelen.


9. De Suntech CT40 bloeddrukmeter bij PT Medical
Deze bloeddrukmeter is speciaal ontwikkeld voor klinische omgevingen. Eenvoudiger dan het drukken op één knop kunnen geautomatiseerde metingen niet worden.

De Suntech CT40 is een modulaire monitor en kan uitgebreid worden met een optionele Spo2- & touchless temperatuur module. De CT40 biedt de mogelijkheid om patientgegevens te scannen en meetgegevens direct door te geven via HL7 naar andere database systemen


10. Contactloos temperatuur meten (Innomed Benelux)
Innomed Benelux B.V. introduceert een uniek nieuwe benadering van contactloos temperatuur meten bij een patiënt, er is geen disposable noodzakelijk.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.