Nieuwsbrief Medassort februari 2016

Algemeen

De eerste nieuwsbrief van Medassort 2016 is uit en bevat weer nieuwe productinformatie van een groot aantal leveranciers. Indien u ook leverancier bent en graag wilt adverteren op Medassort, neem dan contact met ons op via ons mailadres of telefoonnummer

1. In maart verschijnt een extra editie nieuwsbrief over de EnFit, de nieuwe connector die wereldwijd gebruikt gaat worden in de toedieningssystemen en sondes voor het toedienen van sondevoeding
2. Samenloop voor Hoop is een landelijk initiatief om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen voor het KWF. Er worden veel lokale initiatieven ontplooit, zo wordt er bv ook een groots spinningavontuur georganiseerd. Medassort sponsort oa. dit evenement. Ook u kunt dit evenement sponsoren! Kijk voor meer informatie op deze site.
3. Nieuw op Medassort, Rebacare. Rebacare is een gespecialiseerd bedrijf dat zich richt op wond, decubitus en mobiliteit. Wij ontwerpen, fabriceren en innoveren hulpmiddelen voor in de gezondheidszorg.
4. De nieuwe catalogus 2016 van het Tilcentrum is uit!
5. Cursus hechten nodig? Kijk eens op Medassort. Edustitch heeft voor u alles in huis.
6. Een slimme pil meet gassen in het maag-darmkanaal en kan zo ziektes opsporen.
7. Medux neemt Bos Medical in Goirle over.
8. Hospimed te Zwolle is failliet.

Nieuws van de leverancier

1. Non invasieve beademingsmaskers (CesarMed)

Het aanbod van CesarMed voor beademingsproducten is gebaseerd op het assortiment van Pulmodyne, een gevestigd Amerikaans merk op dit gebied.

Met de producten van Pulmodyne levert CesarMed kwalitatief hoogwaardige producten voor respiratoire therapie die op vele fronten innovatief genoemd mogen worden. Producten van Pulmodyne vinden hun weg binnen thuiszorg, ambulances, eerste hulp, medium care en intensive care. Kijk voor meer informatie op www.cesarmed.com


2. Universeel gebruik Snuggle Warm® dekens (Smiths Medical)


                

Geen belemmering meer om gebruik te kunnen maken van de Snuggle Warm® convectieve dekens van Smiths Medical. In september 2015 heeft Smiths Medical een reeks Snuggle Warm® slang-adapters geïntroduceerd, waarmee het mogelijk is om alle Snuggle Warm® dekens van Smiths Medical (voorzien van de SWU model nummers) te gebruiken in combinatie met convectieve verwarmers van een aantal andere fabrikanten.


3. Naaldloos werken met MicroClave® (Medica Europe)

MicroClave® helpt het risico van infectie en prikaccidenten voor patiënten en ziekenhuispersoneel te verlagen. Daarnaast kan dit, in combinatie met het verhoogde gebruiksgemak, leiden tot kostenbesparing voor het hele ziekenhuis

Er is een uitgebreid assortiment MicroClave® accessoires beschikbaar voor IV-therapie en oncologie. Medica informeert u hierover graag.


4. JointRep is een nieuw product in het assortiment van QliniQ BV

QliniQ BV heeft met JointRep een product in haar portfolio opgenomen met meerdere product voordelen ten opzichte van haar concurrenten . Het gaat hier om een revolutionair product wat een oplossing is bij kraakbeen schade. Het is een injecteerbare thermogel op Chitosan basis die helpt bij het herstel van beschadigd kraakbeen door artrose of trauma.

Na het arthroscopisch aanbrengen van de gel op de plek van de kraakbeen beschadiging (met behulp van Microfracturing) hardt deze binnen 120 seconden uit en wordt de kraakbeen beschadiging afgedekt en beschermt tegen verdere schade.


5. Swash Refreshing Wipes (Arion)
De Swash Refreshing Wipes zijn zachte, vochtige doekjes speciaal ontwikkeld voor een tussentijdse opfrissing. De doekjes zijn zeer geschikt voor ieder huidtype en bieden op ieder moment van de dag een milde reiniging. De huidvriendelijke lotion bevat verzorgende ingrediënten zoals vitamine E en Glycerine die de huid niet alleen zacht laten aanvoelen, maar ook hydrateert waardoor de vochtbalans op peil wordt gehouden.


6. Intra abdominale drukmeting geleverd door ConvaTec

AbViser™ AutoValve™ IAP Monitoring Device – efficiënt, gestandaardiseerd monitoringsysteem met bewezen klinische nauwkeurigheid

Met het AbViser™AutoValve™ IAP Monitoring Device kunnen meetresultaten in ongeveer 30 seconden worden verkregen. Deze gemakkelijk te verkrijgen gegevens stellen de arts in staat een drukpatroon vast te stellen en op tijd in te grijpen als dat nodig is. Intra-abdominale hypertensie (IAH: IAP>12 mmHg) komt voor bij meer dan 50% van alle chirurgische of medische IC-patiënten.


7. PICC en Pressure PICC bij Vision MC

PICC
Eenvoudige veneuze toegang met een minimale risico voor de patiënt.
Minder complicaties dan met inbrengen van subclavia of jugularis inserties.

PRESSURE PICC
Drukbestendige perifeer in te brengen centraal veneuze catheters.
PressurePICC catheters combineren de efficiëntie het inbrengen van PICC catheters met het onderdruk kunnen injecteren voor bijvoorbeeld CECT scans.


8. Nieuwe website Spring Medical succesvol!

Sinds de introductie van deze nieuwe website tijdens het laatste WCS congres in november hebben al meer dan 400 bezoekers een behandelpotocol gedownload. In een paar muisklikken een behandelvoorschrift, inclusief de benodigde producten, dat je kunt downloaden of uitprinten voor dossier, thuiszorg of patiënt.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.