Nieuwsbrief Medassort december 2015

Algemeen

Kerst en oud&nieuw staan weer voor de deur en dat betekent tijd voor de laatste nieuwsbrief van Medassort van 2015. Medassort heeft zich bewezen als een goed zoekmedium. Met duizenden bezoekers per week is Medassort een succes. Bent u nog geen lid van Medassort, maar heeft u wel belangstellling, dan kunt u altijd informatie opvragen via het contactformulier of stuur een vrijblijvende email.

1. Kanker ontdekken via de bloedplaatjes.
2. Veel meer namaak van medicijnen en medische hulpmiddelen. Er zijn vorig jaar bijna twee keer zoveel vervalste medicijnen gevonden als het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Hormonencel. Naast erectiemiddelen zijn er vooral veel valse pijnstillers en antibiotica via internet te koop. Ook opvallend is de stijging van het aantal nagemaakte medische hulpmiddelen zoals lenzen en zwangerschapstesten, en daarnaast worden er gestolen geneesmiddelen opnieuw in het legale circuit gebracht.
3. Ouderen en zieken krijgen vaak fout hulpmiddel.
4. Norm voor afmetingen van koppelingen en gasafnamepunten voor medische gassen in ontwikkeling.
5.Ontwikkelingen op het gebied van medische technologie in Nederland.
6. Robotpak laat man met dwarslaesie weer lopen.
7. Hoortoestellen bij de LidL?
8. Nieuwe technologie blijft risico (RIVM)
9. Door de grote vraag naar klompen voor de CSA en OK heeft  Meekers Medical nu een eigen klompenwebshop.
10. Nieuw op Medassort: CesarMed.

Nieuws van uw leverancier

1. De NoninConnect™ 3230 draadloze vingerpulsoximeter (PT Medical)

Nauwkeurigheid en connectiviteit in combinatie met superieure prestaties onder moeilijke patiëntcondities

Het nemen van de juiste beslissing voor patiënten met ademhalingsaandoeningen zoals chronische obstructieve luchtwegaandoeningen (COPD) hangt vaak af van het verkrijgen van een nauwkeurige meting van de zuurstofverzadiging (SpO2).


2. Vision MC heeft het pakket verder uitgebreid met GoClosed.
Een disposable bedhoes die krachtige en effectieve weerstand biedt tegen micro-organismen zoals schimmels en bacteriën.

Dankzij GoClosed blijft het gedesinfecteerde ongebruikt bed vrij van bacteriën en dus 24/7 direct inzetbaar voor gebruik. Door het toepassen van de GoClosed op een vuil bed na het ontslag van een patiënt kunnen ziekmakende bacteriën zich niet meer verspreiden. GoClosed geeft bij het zien door de patiënt en bezoekers een positieve uitstraling over de algehele ziekenhuishygiëne.


3. Medline: ontlast hielen met nieuw hulpmiddel tegen doorliggen (decubitus)
De hielen zijn na het sacraal gebied de meest voorkomende plaats waar doorligwonden ontstaan.

Om zorgverleners te ondersteunen in het bieden van complete huidverzorging is Medline’s Heelmedix Hielbeschermer nu, na succesvolle trials, ook verkrijgbaar in Europa.

De Heelmedix hielbeschermer herverdeelt het gewicht door de hiel op te lichten, ook wel bekend als off-loading, de meest effectieve oplossing voor doorliggen.


4. OroCare™ dagsets (Intersurgical)
OroCare™ dagsets zonder mondwater en dagsets met mondwater mét chloorhexidine. De OroCare dagsets™ zijn nu ook verkrijgbaar met mondwater met chloorhexidine

Wij hebben onze mondverzorging range uitgebreid met twee nieuwe 24 uur dagsets. De sets zijn gebaseerd op de bestaande q4 en q8 sets, maar deze verpakkingen bevatten nu ook een zakje mondwater met 0,12% chloorhexidine. De nieuwe OroCare™ dagsets vergemakkelijken het volgen van een protocol voor hygiënische mondverzorging over een periode van 24 uur. Alle dagsets worden geleverd met een nieuw ontworpen universeel ophangsysteem, dat in de meeste situaties te gebruiken is.


Rest mij u hele fijne feestdagen te wensen en een voorspoedig en gezond 2016

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.