Nieuwsbrief Medassort september 2015

Algemeen

1. Bent u voornemens naar de Medica te gaan, let dan op, de Medica in Dusseldorf is dit jaar van maandag t/m donderdag! Van 16 t/m 19 november.
2. De Radar uitzending “Mandarijnennetje als implantaat: goedkeuring implantaten is een farce” is genomineerd voor de Loep. Dat is de prijs voor beste onderzoeksjournalistiek in Nederland, in de categorie audiovisuele productie.
3. Nieuw op Medassort, Tilcentrum en DuoMed.
4. De Blog van Medassort is weer up to date! www.medassort.blogspot.nl

Nieuws van de leverancier

Nieuwe handbeademings ballon bij Medicare Uitgeest

De SMART BAG® is een handbeademings-ballon met een uiterst slimme volume beveiliging

De SMART BAG® is een handbeademings-ballon met een uiterst slimme volume beveiliging die is ingebouwd middels de “Smart Valve“, dus niet te verwarren met het alom bekende overdrukklepje. Deze “Smart Valve” reageert zowel op de toediening van uw verplegend personeel als op de conditie van de patiënt. Het resultaat is verlaging van onbedoelde (te) hoge beademingsdrukken.


Vernevelen met filter (MC-Europe)

MC Europe heeft zeer mooie oplossingen voor het vernevelen van medicatie met filter. 

Bij medicatie verneveling middels perslucht of zuurstof wordt de medicatie via een reservoir en daarna mondstuk of masker naar de patiënt gebracht. MC Europe levert verschillende vernevelaars met verschillende eigenschappen. Het filteren van de uitstoot van de medicatie is een "hot item" i.v.m. veiligheid voor zowel patiënt als verpleegkundige. MC Europe heeft zeer mooie oplossingen voor het vernevelen van medicatie met filter.


Vision heeft het pakket verder uitgebreid met het revolutionaire product Retract.

Een disposable electrochirurgische microdissectie naald, met intrekbare en verstelbare naald. Voorkom prikaccidenten. Voor de plastische en neurologisch ingrepen is dit een must!


Hijs je in het pak van Gert!

Er is veel aandacht voor de oudere mens in het ziekenhuis, maar het valt niet altijd mee je in deze mensen als jonge verpleegkundige te verplaatsen. Daarom zijn educatieve pakken en toebehoren in de markt die je kunnen helpen ervaren hoe het is 85 en beperkt te zijn of halfzijdig verlamd. Wat voel je en vooral hoe ervaar je dit? It-Fits heeft hiervoor een mooi pakket aan producten!


NIEUW! Medihoney® Derma Stoma Cream (Spring Medical).

Voorkomt huidinfecties en effectief bij de behandeling van ontstoken huid rondom stoma.

Niet zonder trots introduceren wij de nieuwe MEDIHONEY® DERMA STOMA CREAM met antibacteriële- en antischimmel eigenschappen. De crème, op basis van actieve Leptospermum Scoparium honing, smeert makkelijk, trekt snel in en kan onder de huidplak worden aangebracht.

Het voorkomt huidinfecties en is effectief bij de behandeling van de ontstoken huid rondom de stoma.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.