Nieuwsbrief Medassort augustus 2015

De zomervakantie zit er voor meeste mensen weer op en het wordt weer tijd voor een nieuwsbrief van Medassort!

Algemeen

1. Roche biedt excuus aan rond verwarring insulinepompen.
2. De overheid wil radicale innovaties stimuleren, bijvoorbeeld van medische hulpmiddelen. Het gaat daarbij om volledig nieuwe hulpmiddelen die wezenlijk verschillen van de bestaande hulpmiddelen.
3. Patiëntveiligheid: inspectie versus gedrag
4. Nieuw op Medassort is IMS Medical.
5. Op zoek naar disposable stuwbanden, bloeddrukbanden, ondersteken, isolatiejassen etc. kijk eens op Medassort.

Nieuws van uw leverancier

1. De nieuwe vacuümregelaar "Twist To Go"systeem bij Medicare Uitgeest.

Klik hier voor meer informatie, daarnaast heeft Medicare Uitgeest een nieuw slangenhoudersysteem ontwikkeld!

       


2. Wist u dat de OK-Tray voortaan te koop is bij Mediborgh?

Regels en protocollen rondom de veiligheid van medicatietoediening hebben geleid tot de ontwikkeling van de OK-tray® door een Nederlands ziekenhuis en de lokale fabrikant Arion. De Arion OK-tray® is een overzichtelijk, single use hulpmiddel dat ingezet kan worden bij de dubbel-check van anesthesiemedicatie. In de OK-tray® kan de anesthesiemedewerker de opgetrokken medicatie systematisch klaarleggen. De lege ampullen liggen onder de bijhorende injectiespuiten waardoor ieder lid van het team makkelijk de controle kan uitvoeren.


3. Suture Strip® Plus van Springmedical‬ is de flexibele hechtstrip die zeer sterk fixeert maar tevens het vermogen heeft om ‘mee te rekken’ met de huid.

Zo worden trekblaren of ontvellingen voorkomen. Suture Strip® Plus is gemaakt van een macroporeuze non-woven polyamide met een speciale huidvriendelijke kleeflaag. Daardoor ontstaat een perfecte balans tussen elasticiteit en hechtkracht waarbij de dynamiek van de huid optimaal wordt gevolgd. Suture Strip® Plus is waterbestendig en latexvrij


<<  4. De allernieuwste baby'weegschaal'. Prior Model PMS 4400, Een digitale handweegschaal met snelle en duidelijke gewichtsaflezing. Inclusief batterijen.

Weegvermogen maximaal 10 kg. Gewichtsindeling per 10 gram, geijkt, klasse III


5. QliniQ‬ heeft met de drukkleding van het Spaanse merk Voe producten voor na vele verschillende behandelingen. Deze kleding zorgt voor reductie en vermindering van hematomen en zwellingen van het trauma aan de geopereerde huid en weefsel. De drukkleding van Voe zorgt voor een constante en langdurige druk, een punt waar het zich van de concurrentie onderscheidt. Ook door het hanteren van een in-house atelier zijn specifieke wensen snel te vervullen. Tevens wordt er een grote voorraad aangehouden, zodat er normaliter geen wachttijden zullen zijn.


6. VisionMC biedt een uitgebreid assortiment aan CVC-sets! Uiteraard ook vele Custom-made sets in allerlei varianten al dan niet: inclusief afdekmateriaal, gaasjes, swabs, naalden, enz.  
Standaard CVC sets:

1 lumen catheter sets / volwassenen 
2 lumen catheter sets / volwassenen
3 lumen catheter sets / volwassenen
4 lumen catheter sets / volwassenen

Snelle infusie catheter sets
1 lumen catheter sets / kinderen
2 lumen catheter sets / kinderen
3 lumen catheter sets / kinderen


7. Van pil tot poeder in slechts 5 seconden van IMS Medical

Veel mensen hebben moeite met het doorslikken van pillen. Door de pillen te vermalen tot poeder en te mengen met een vloeistof, kunnen medicijnen makkelijker worden ingenomen. Het handmatig malen van medicijn is een extra handeling die tijd kost maar ook tot fysieke klachten leidt. Bovendien kan ongewenste stof-vorming optreden, met mogelijke schade voor de gezondheid. Severo – snel en handig. Met de elektrische medicijnmaler Severo behoren al deze problemen tot het verleden. Het is zo simpel als het maar kan. Doe het medicijn in de speciale SeveroCup, plaats het in de maler, luikje dicht, en in een oogwenk is de medicatie als poeder weer beschikbaar. De SeveroCup kan tevens worden gebruikt om het medicijn te mengen met een vloeistof.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.