Nieuwsbrief Medassort mei 2015

Algemeen

1. IGZ congres "overdragen doe je niet alleen' Op donderdag 18 juni 2015 organiseert de inspectie een congres over de overdracht van (zorg)informatie, onder het motto: 'Overdragen doe je niet alleen’.
2. Medische technologie thuis brengt risico's met zich mee
3. Hygiëne en infectiepreventie verpleeghuizen nog steeds onvoldoende.
4. Internationale normen voor medische robots in ontwikkeling.


Nieuws van uw leverancier

RVS babybad bij Techicare Systems

Een verrijdbaar babybad van RVS voorzien van een waterkerende rand. Het badje is voorzien van geremde geluidsarme zwenkwielen.

De afmetingen van het werkblad zijn 900x600mm. De afvoer kan uitgevoerd worden in RVS of in kunststof.

Aan het frame kan een mandje of plankje bevestigd worden om bijvoorbeeld shampoo op te zetten.


ClimatCare bij Joerns

Geavanceerde Microklimaat beheersing houdt uw patient koel, comfotabel en droog. ClimateCare™ is een uniek systeem dat microklimaat beheersing biedt.

Wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een drukverdelend matras, is het ontwerp van ClimateCare™ erop gericht weefselbeschadiging te voorkomen door temperatuur en vochtigheid (microklimaat) te beheersen in het raakvlak tussen patiënt en matrasoppervlak.


Wondmanagement bij een getunnelde katheter AllWeCare

Dialtec™ is een innovatie die de wond maximaal beschermt.

Eén van de mogelijke complicaties bij het plaatsen van een CVK of een peritoneale dialysekatheter is een wondinfectie.

De katheter vormt via de huid een open verbinding met de buitenwereld en schadelijke micro-organismen kunnen dan ook gemakkelijk binnendringen. Uit voorzorg mag de patiënt dan ook enkele dagen tot weken geen gebruik maken van bad of douche.

Dialtec™ is een innovatie die de wond maximaal beschermt, zodat de patiënt zo min mogelijk risico loopt.


ENLock verlengslangen voor de MIC-KEY®

Exclusief verkrijgbaar bij Cobra Medical: ENLock verlengslangen voor de MIC-KEY®. Vanaf nu geen misconnecties meer tussen de voedingspomp en de MIC-KEY® laagprofielvoedingssonde met de polyurethaan ENLock verlengslangen voor de MIC-KEY®. Met deze verlengslangen is het erg gemakkelijk voeding toe te dienen met de Cathetertipspuit (CT-spuit). De Luerspuit is eveneens zeer eenvoudig te gebruiken met de afgesloten dop. Het kleine afsluitdopje kan dan geopend worden om de spuit op de ENLock verlengslang te plaatsen.


Hoofdkussen voor uw zorginstelling bij CulsanaAdemdoorlatend en antibacterieel.
Het CulsanaMedical Breath hoofdkussen is een adem doorlatend hoofdkussen, dat bestaat uit een Bamboo Soft hoes gevuld met fijne vlokken van hoogwaardig zacht MDI-foam. De hoeveelheid vlokken kan men naar eigen wens aanvullen of verminderen waardoor men zelf de hardheid van het kussen bepaald.


B. Braun heeft nu twee naaldloze, gesloten & desinfecteerbare connectoren!

De Safeflow: met een zeer laag vulvolume, 0.09 ml en negatieve vloeistof verplaatsing bij afkoppelen.
De Caresite: bestand tegen een zeer hoge druk, 300 PSI en een positieve vloeistofverplaatsing bij afkoppelen.
Beiden geschikt om minimaal 200 keer een connectie te maken. Ze zijn verkrijgbaar als losse connector of met één of meerdere verlenglijnen.


De Argon Careflow™ reeks Centraal Veneuze katheters.

Ontworpen om te voorzien in de ideale balans tussen katheterflexibiliteit en een optimale flowrate

De Argon Careflow™ reeks Centraal Veneuze katheters is ontworpen om te voorzien in de ideale balans tussen katheterflexibiliteit en een optimale flowrate. Het ontwerp van de lumen constructie van de Careflow™ maakt hoge flowrates mogelijk.


Meekers Medical toont aantal nieuwe producten

Medisch schoeisel en electrochirurgie.
De groeiende vraag naar Medisch Schoeisel (klompen) voor OK, CSA, Poli en andere afdelingen vragen om een intensievere aanpak om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Onze specialist wordt vraagbaak voor alles wat u wilt weten over beroepsschoeisel, hygiënische vereisten, pasvorm, reiniging & onderhoud en meer.

Electro chirurgie: SuperGliss® heeft massieve tips die voor 100% uit speciaal ontwikkeld, niet-plakkend materiaal bestaan.


Telesmart en spirosound bij Wave Medical
Met deze Telesmart recorder beschikt u over de modernste techniek op het gebied van ECG diagnostiek. De spirosound werkt op basis van een ultrasonic transit-time om de flow van en naar de longen te meten.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.