Nieuwsbrief Medassort maart 2015

Algemeen nieuws

1. Er hebben zich weer nieuwe leveranciers aangemeld op Medassort. We verwelkomen Flen Pharma,Greiner Bio-one bv, Fintomar, United Care en PTMedical.
2. Leveranciers Medassort op Zorgtotaal 2015. De Zorgtotaal beurs in Utrecht is van 18 t/m 20 maart a.s. en daar kunt u ook leveranciers ontmoeten die hun producten profileren op Medassort!
3. Momenteel staan medische hulpmiddelen weer volop in het nieuws. Minister Schippers heeft een kamerbrief geschreven over veiligheid medische hulpmiddelen.
4. Systemen voor markttoelating medische hulpmiddelen in Europa en de Verenigde Staten vergeleken.


Nieuws van de leverancier

1. Gram introduceert de BioLine Configurator
Hier kunt u met slechts enkele muisklikken uw eigen Gram BioLine koel- of vrieskast samenstellen, waarbij u niet meer hoeft te zoeken naar het aantal mogelijke opties en brutoprijzen. Ook is per productgroep de “intended use” aangegeven, zodat u meteen verzekert bent van de juiste toepassing voor opslag van medicijnen, vaccins of bloedproducten. U kunt uw selectie in pdf opslaan of afdrukken.


2. Recticel lanceert innovatieve matras op Zorgtotaal 2015
De kwaliteit van een matras is van grote invloed op de slaap- en ligkwaliteit van uw patiënten en cliënten. Dankzij unieke technologie combineren de nieuwe matrassen van Recticel met GELTEX inside optimale drukverdeling, lichaamsondersteuning en ventilatie, wat zorgt voor comfortabel liggen en slapen.
U kan de GELTEX inside ervaring beleven op onze matrassen tijdens de beurs Zorgtotaal, van 18 tot en met 20 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.


3. Pro-Motion Group introduceert Southmedic BetterShield™
Verminderd risicoblootstelling met een complete volledige gezichtsbescherming.
Kenmerken
* Innovatief 3-D volledige gezichtsbescherming
* one-size fits all
* zicht zonder vervorming
* past over (veiligheids) brillen en N95 mondmaskers
* complete bedekking, verhoogde bescherming


4. Disposable chirurgische scalpels bij Vision MC
Disposable chirurgische scalpels zijn veiligheidsproducten ter ondersteuning van veiligheidsprotocollen voor medewerkers in de gezondheidszorg in een poging om het risico verder te verminderen van grensoverschrijdende infecties en blootstellingen van bloed gebonden pathogenen die voortvloeien uit snij- en prikaccidenten. Het is bedoeld voor éénmalig gebruik per patiënt. Het bestaat uit een plastic handvat met een schuifregelaar mechanisme om het roestvast stalen scalpel uit te schuiven en of in te trekken. Dit veiligheidsproduct is zowel steriel of niet-steriel beschikbaar.


5. Het verband tussen Klinion en beter worden Medeco
Zorg betaalbaar houden, dat is waar Klinion voor staat. Wij leveren de beste producten in wondverzorging, zodat u de beste zorg aan uw patiënten kunt leveren. Omdat we qua productontwikkeling niet stilstaan bij Klinion hebben we de verpakking van onze producten en het merk van een nieuw uiterlijk voorzien.

Aan de huidige productlijn verandert niets. U blijft dus gegarandeerd van de beste, betaalbare wondverzorging voor de meest uiteenlopende doeleinden.


6. Nieuwste behandeling voor EB bij Spring Medical KeragelT®
Spring Medical exclusief distributeur in de Benelux
KeragelT® hydro-actieve wonddressing is een dun vloeibare gel met Replicine™ Functional Keratin® voor de behandeling van wonden, blaren en de intacte kwetsbare huid. De wonddressing is speciaal geschikt voor de behandeling van blaarziekten zoals Epidermolysis Bullosa. De KeragelT® therapie wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraars. KeragelT® hydro-actieve wonddressing zorgt voor de stimulatie van de collagenen die verantwoordelijk zijn voor de hechting van verschillende huidlagen (dermis en epidermis). Replicine™ Functional Keratin® versnelt de wondgenezing door het activeren en stimuleren van de keratinocyten in het wondbed


7. Maagspoelsets bij Eurosteriel!
Maagspoelsets:
• LATEX VRIJ !!
• Schoon en eenvoudig in gebruik.
• Kant & klaar gesloten systeem.
• Beschermt tegen blootstelling aan maaginhoud en actieve koolsuspensie.
• Geen schoonmaak of desinfectie procedures.
• De 3,5L zak met grote vulopening versnelt het vulproces.
• Een 5L opvangzak met grote poort voor toevoegen geleermiddel.
• De eenvoudig op maat te knippen universele connector is geschikt voor 18-40 french maagspoelslangen.
• Kan door één persoon worden toegepast.
Voor meer informatie klik hier!


8. Optische intubatie stylet met video systeem bij MC Europe
MC Europe voegt iets wezenlijks toe aan de high care zorg. Met medische producten van de hoogst mogelijke kwaliteit en met een uitgebreide productkennis, geënt op jarenlange praktijkervaring. Een voorbeeld uit ons uitgebreide productassortiment is:

Het Clarus videosysteem is een draagbaar, duurzaam en kosteneffectief alternatief voor de fiberoptische scoop. De oplaadbare batterij en het LCD-scherm zorgen voor een optimaal gebruiksgemak met een kristalhelder beeld. Het Clarus video systeem is eenvoudig aan te sluiten op uw laptop, beamer of ander opname-apparaat.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.