Nieuwsbrief Medassort januari 2015

Algemeen Nieuws

1. Het nieuwe jaar is goed begonnen met een aantal nieuwe leveranciers op Medassort. MSH Hospidex, Innomed, Goodcare Health Services, Arseus Medical en M.R. Medical.
2. Vanaf nu kunt u als leverancier uw Twitter, Facebook en LinkedIn account toevoegen aan uw adresgegevens. De klant kan u dan nog beter volgen.
3. Qara zoekt een bedrijf die hen wil overnemen! Qara is een bedrijf dat orthopedische zolen , gipsschoenen en – hakken vervaardigd. Zowel in hout als in kunststof.
4. Kebomed B.V. is 100% eigenaar geworden van Welmed B.V.
5. Elke week volgt er een overzicht van nieuwtjes over leveranciers en medische hulpmiddelen, kijk eens op de nieuwitems van Medassort!


Nieuws van de leverancier

1. Nieuw! 1-delig ESTEEM® met kneedbare huidplaat bij Convatec.
Alle voordelen van 1-delige systeem: Soepel en flexibel en daardoor heel comfortabel. Dun/plat systeem. Hygiënisch want bij verschonen verwijder je het hele systeem maakt de huid schoon en plakt er een nieuw zakje op. Verkrijgbaar in colo- (dichte) en ileo- (open) zakjes


2. Alpha en Beta Compact zadelkruk bij Viper Medical.
Viper Medical heeft een nieuw type zadelkruk aan haar assortiment toegevoegd, de Alpha en Beta Compact zadelkruk. In tegenstelling tot de normale Alpha zadelkruk en Beta zadelkruk, hebben de Compact zadelkrukken een smaller zadel, ideaal voor bijvoorbeeld vrouwen of mensen met een kleiner postuur.


3. Seemann Single Use (disposables) bij Meekers Medical. 
De disposable verresnaalden van Seemann zijn solide, slank en hebben een comfortabele grip voor de chirurg. Deze 'ready to use' verresnaalden zijn uitgerust met kraantje, luer-lock aansluiting en groene indicator. Single Use producten van Seemann zijn steriel verpakt en dus direct klaar voor gebruik.


4. TremoFlo van Thorasys van WaveMedical.
Een innovatief apparaat voor analyse van de longfunctieBij COPD-patienten, ouderen en kinderen is het in veel gevallen niet mogelijk om een spiro te blazen. Om binnen de genoemde patiëntengroepen toch een goede longfunctie analyse te kunnen maken is er sinds kort een nieuw, innovatief apparaat op de markt: de tremoFlo van Thorasys


5. TCC-EZ behandeling diabetische ulcus Spring Medical.
TCC is wereldwijd geaccepteerd als de GOUDEN STANDAARD in de off-loading van diabetisch voetulcera. Hoewel level 1 clinical evidence TCC aanwijst als de beste therapie wordt het in de klinische praktijk, als gevolg van de praktische bezwaren, slechts beperkt toegepast.


6. GRIP-LOK® 3400LFC en 3600PFC bij Eurosteriel.
voor fixatie van foley katheters
Zorgt voor een uitstekende fixatie van foley katheters voor volwassenen en kinderen,
• Geen plakgedeelte bij de katheter waardoor de katheter enige speling heeft, waardoor deze minder druk geeft aan de binnenkant van de blaas,
• Zacht en flexibel ontwerp, verbetert het comfort voor de patiënt
• Kan lang blijven zitten etc.


7. Pro Control naalden bij Cobra Medical.
Met de Twist-Lock® technologie voor sheath- en naaldlengte aanpassing is de naald altijd met één hand te bedienen, ongeacht de stand van het handvat ten opzichte van de naald op de scoop. De traploze sheet- en naaldlengte zijn in te stellen op elke gewenste maat. Meer informatie leest u hier.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.