Nieuwsbrief Medassort 21 november 2013

Algemeen nieuws

1. Veilig werken met medische technologie: opdracht van het hele ziekenhuis. Het NIVEL heeft een rapport geschreven over veilig werken met medische technologie.
2. Spectaculaire daling vermijdbare ziekenhuissterfte. Het aantal vermijdbare sterfgevallen ging van 1960 in 2008 naar 970 in 2012. Dit is een daling van 53 procent. Het aantal gevallen van vermijdbare schade bij patienten is met 45 procent afgenomen. Voor meer informatie klik hier.
3. Multi infusie verschillende studies. Multi infusie blijft een onderwerp van geprek in de ziekenhuizen. Er zijn inmiddels diverse studies verschenen.
4. Slim jasje voor te vroeg geboren baby’s voorkomt onnodig plakken van bewakingssensoren op de huid. De Smart Jacket, een mooie ontwikkeling.
5. 12 december, de dag van de zorglogistiek: De verscherpte eisen aan kwaliteit en kostenbeheersing voor zorgaanbieders maakt het noodzakelijk om zorgprocessen continu te verbeteren en te optimaliseren en zo goede en betaalbare zorg mogelijk te maken. Geinteresseert? Schrijf u hier in.


Nieuws van uw leverancier

De Medical Box van Flynther voor al uw SZA! 40-50% goedkoper!

Het ziekenhuisafval wordt al jaren afgevoerd in de bekende blauwe vaten. Er is wel geprobeerd ommet alternatieven te komen bijvoorbeeld van karton, maar het overgrote deel van het afval wordt nog steeds in de blauwe vaten afgevoerd.

Flynther heeft nu een nieuw product dat in heel veel gevallen een goed alternatief zal zijn voor het blauwe vat.

Lees meer.....


RSR heeft uitgebreid XXL assortiment!

Naast rolstoelen, bedden, rollatoren en tilliften heeft RSR ook toiletstoelen, douchestoelen en looprekken in het assortiment.

Al deze producten zijn te koop en te huur!

Lees meer....


GRAM BioUltra UL570

BioUltra is een ultra lage temperatuurkast. Deze koelkast voldoet aan de hoogste verwachtingen van veilige opslag. De BioUltra is verkrijgbaar in een rechtstaande uitvoering met een inhoud van 570 liter. Temperatuurbereik -60/-90.

Lees meer......


QliniQ Lars ligaments

LARS heeft een reeks synthetische ligamenten ontwikkelt ter versterking en reconstructie. Lars is toe te passen op een variatie van applicaties voor reconstructie van de achterste en voorste kruisbanden, schouder, enkel en hand. Bedoeld als nabootsing van de anatomische ligamentaire vezels, weerstaan de intra articulaire longitudinale vezels aan vermoeidheid en laten ze de fibroblastische ingroei toe. De extra-articulaire gevlochten vezels zijn een waarborg voor kracht en weerstand tegen verlenging van het ligament.

Lees meer...


MySign® S de nieuwe standaard in pulsoximetrie QRS Healthcare

Stationair, mobiels of als handheld apparaat; zowel voor langetermijn of voor spot-check metingen: MySign® S meet en bewaakt de zuurstofsaturatie en hartslag snel, eenvoudig en betrouwbaar!

Het baanbrekende design van MySign® S overtuigde de jury van internationale experts in de redo dot design competitie. MySign® S mag zich winnaar noemen van de Red Dot Award 2013. Lees meer...


Uitbreiding van de range Airways Accessoires bij Intersurgical

InterGuide Trachaele Tube Introducers (Bougies)
De InterGuide is een flexibele tracheale tube introducer, ook wel bekend als een bougie, waarmeer positieve localisering van de luchtpijp mogelijk is en vervolgens plaatsing van de endotracheale tube in moeilijk bereikbare luchtwegen.

InterForm Intubating Stylets
De InterForm is een vervormbaar intubeer stylet, dat de gebruiker zelf de meest passende vorm kan geven om het inbrengen te vergemakkelijken en om meer controle te verschaffen op het luchtweg device. Lees meer...

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.