Nieuwsbrief Medassort 17 oktober 2013

Algemeen nieuws

1. Arion wint felbegeerde titel ‘Het Beste Groeibedrijf 2013
In het kader van het Convenant Medische technologie:
2. De VDSMH heeft een (concept) veldnorm geschreven over implementatie nieuwe medische technologie in ziekenhuizen.
3. Vanuit het RIVM is ook een rapport verschenen: Aanschaf en introductie van medische technologie in het ziekenhuis.
4. Is uw ziekenhuis aangesloten bij de VVCZ, dan kunnen zij u wellicht op weg helpen met het implementeren van het Convenant! Naast de medische metrolijn TOP zijn zij nu ook bezig met het Convenant!


Nieuws van uw leveranciers

Nieuwe fixatieproducten bij Vision MC.
Drie absoluut innovatieve, eenvoudige en snelle fixaties voor Endotracheale tubes, Larynxmaskers en Maagsondes. Vision Medical Company B.V. biedt een uniek totaal pakket aan fixatiemiddelen aan. Deze producten kunnen Custom-made worden samengesteld.De kwaliteit van deze producten voldoen aan alle kwaliteitseisen. Lees meer...


Calorkeeper Vygon; thermoregulatie neonaten
Thermoregulatie is een zeer belangrijke, bepalende factor in de overlevingskansen van premature baby’s met een laag geboortegewicht. Neonaatjes hebben namelijk onvoldoende vetweefsel om hun lichaamstemperatuur zelf te reguleren en zijn dus erg vatbaar voor hypothermie.

Om de allerzwaksten te beschermen, heeft Vygon de CalorKeeper op de markt gebracht: een steriele, dubbellaagse PE zak die hypothermie voorkomt en beschikt over wegscheurbare openingen die de toegang tot de umbilicale of centraal veneuze katheter vergemakkelijken. Lees meer...


Comfortabel aantrekken van therapeutisch elastische kousen met gesloten teen; Magnide van Arion.
Het aantrekhulpmiddel Magnide is specifiek ontwikkeld om de problemen bij het aantrekken van therapeutische elastische kousen en panty’s met een gesloten teenstuk op te lossen.

De Magnide is gemaakt van zeer glad materiaal dat bewerkt is met een speciale coating. Lees meer...


Eigen bloedglucose meter verkrijgbaar bij Flynther
De GlucoSafe bloedglucose meter en strips voldoen aan de hoogste eisen! Flynther heeft nu onder de naam GlucoSafe haar eigen bloedglucose meet systeem. Het product voldoet aan alle relevante keurkerken zoals CE-0123 en de ISO15197:2003 standaard.

Het systeem wordt al succesvol in verschillende Europese landen o.a. Duitsland verkocht en nu dus ook in Nederland.

Lees meer....


RUBIS douche-in-bed systeem bij Joerns
Het RUBIS douche-in-bed systeem is specifiek ontworpen voor diegenen die op bed gewassen dan wel verzorgd worden.

De mobiele, compleet uitgeruste douche unit en het waterbestendige laken bieden een hygiënische, efficiënte en comfortabele douche - ongeacht de mobiliteit van de gebruiker. Het RUBIS douche-in-bed systeem omvat een verrijdbare douchetrolley met zes 100 mm zwenkwielen, flexibele doucheslangen, een reservoir voor schoon water en een reservoir voor afvalwater met geïntegreerd desinfectansvat.

Daarbij wordt een gebruiksvriendelijk waterbestendig laken geleverd dat eenvoudig op de bedhoeken kan worden geklemd. Na gebruik kan het vuile water eenvoudig worden afgevoerd in het toilet.

Lees meer....

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld bij Medassort.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.