Telescopische rookafzuiging met vingerschakelaar (Vision MC)

Geplaatst op 21 februari 2018

SuperVac – een Electro chirurgische pen met een Uniek Design, telescopisch, hoog volume rookafzuiging en voorzien van een vingerschakelaar!
→ lees verder

Smith Medical lanceert Neoheel™ Veiligheidslancet

Geplaatst op 8 februari 2018

Minneapolis, Smiths Medical, een toonaangevende, wereldwijde producent van medische hulpmiddelen, heeft neoheel™ veiligheidslancetten voor hielprikken bij pasgeborenen gelanceerd.
→ lees verder

Waardige en comfortabele zorg voor obese personen (Essity)

Geplaatst op 15 januari 2018

 ...... en de komende jaren wordt daar alleen nog maar verdere toename in verwacht. Obese personen hebben in vergelijking met niet-obese personen vaak andere zorgbehoeften als het gaat om huidverzorging en continentiezorg.
Zo kan overgewicht druk op de blaas geveekn, met urineverlies als gevolg. Ook kan het negatieve effecten op de huid hebben1. Ontoereikende incontinentieproducten geven vaak lkage en leiden tot frequenter verschonen.
→ lees verder

REBACARE® Dekenblok

Geplaatst op 8 januari 2018

REBACARE® Dekenblok
→ lees verder

LMA Protector larynxmasker Teleflex Medical

Geplaatst op 8 januari 2018

Het enige larynxmasker met een dubbele maagtoegang, specifiek ontworpen om maaginhoud weg te houden van de luchtweg. De LMA Protector is het meest geavanceerde tweede generatie larynxmasker van Teleflex Siliconen De tube en cuff zijn van 100% siliconen, ftalaatvrij en ontworpen om de vorm van de anatomie te volgen. Het is aangetoond dat siliconen cuffs het risico op keelpijn verlagen.
→ lees verder

Introductie van de Cassi™ STAR Breast Tissue Marker (Mermaid Medical)

Geplaatst op 22 december 2017

 De ster vorm, met acht diepe snijkanten, zorgt voor een heldere reflectie van de echo golven en is met mammografische beeldvorming eenvoudig te onderscheiden van andere breast markers.
→ lees verder

Splint-Fix, fixatiemateriaal (Vision-MC)

Geplaatst op 11 december 2017

Zo is “Splint-Fix” een zachte, gewatteerde fixatie uit een stuk voor fixatie van handen en voeten. Deze fixatie is zeer geschikt voor patiënten van alle leeftijden.
→ lees verder

Disposable pediatrische maskers van Pulmodyne (CesarMed)

Geplaatst op 11 december 2017

De Bi Trax Maxshield masker zijn verkrijgbaar in de maten XXS, XS en S voor de pediatrische patient.
→ lees verder

Thema: wondbehandeling in de pediatrie (Spring Medical)

Geplaatst op 11 december 2017

De behandeling van wonden en huidproblemen bij (zeer) jonge kinderen vraagt om een bijzondere aanpak. Veel voorkomende gecompliceerde wonden bij deze groep zijn vaak het gevolg van trauma, post operatieve wondinfecties (POWI's), oncologische wonden of vochtletsel. In deze Nieuwsbrief bijzondere aandacht voor deze groep patiëntjes in de vorm van artikelen en aansprekende casuïstieken.
→ lees verder

Bridea Medical heeft haar Speculum assortiment uitgebreid

Geplaatst op 11 december 2017

Speciale modellen
SX - met rook afzuiging
Vergemakkelijkt precieze horizontale manipulatie van instrumenten door het afgevlakte rook kanaal.
Leverbaar in 4 maten: Medium, Wide, Long & Open
→ lees verder

Provox Vega inbrengsysteem tracheo-oesofageale punctie (Atos Medical)

Geplaatst op 16 november 2017

Geen tracheo-oesofageale punctie is hetzelfde. Er zijn variaties in de configuratie en richting van patiënt tot patiënt, net zoals de grootte en vorm van de stoma varieert. Daarnaast hebben clinici verschillende voorkeuren wat betreft de inbrengmethode voor de stemprothese.

Het Provox Vega inbrengsysteem is ontworpen met het oog op al het bovenstaande.
Het kan op verschillende manieren worden gebruikt om te voldoen aan de anatomische variaties in de patiënt en de voorkeursmethode voor het inbrengen van de clinicus.
→ lees verder

Exclusief bij MC Europe de Spirale® Drug Delivery System

Geplaatst op 15 november 2017

MC Europe Uw specialist op het gebied van invasieve en non invasieve beademing
Vanuit onze vestiging in Weert, Limburg, distribueren we onze producten met de grootste zorg door heel de BENELUX. MC Europe is uw specialist op het gebied van respiratie, NIV, en invasieve ventilatie. MC-Europe zoekt steeds naar nieuwe innovatieve producten op het gebied van beademing.

De Spirale DDS 
De Spirale DDS (Drug Delivery System) is een MDI medicatie vernevelaar die zowel in-line als Non Invasief gebruikt kan worden. De Spirale DDS kan dus ook icm een NIV masker worden gebruikt.
→ lees verder

Alecto BC-09 Baby Oorthermometer (Viper Medical)

Geplaatst op 15 november 2017

De Alecto BC-09 Baby Oorthermometer is een handige thermometer door de snelle en betrouwbare meting en de 1-knops bediening. Het apparaat is voorzien van koortsalarm en een geheugen van de laaste meting. Mocht de kleine onverhoopt koorts hebben, klinkt er een luid signaal. Na de meting schakelt het apparaat zichzelf uit om de batterij te sparen.
→ lees verder

MC Europe introduceert het air-Q® (SP) larynxmasker van Mercury Medical ®

Geplaatst op 4 oktober 2017

MC Europe heeft 3 verschillende soorten disposable air-Q® larynxmaskers te weten: Air-Q® (Standaard), Air-Q® (SP) Self
Pressurizing en Air-Q® Blocker.
→ lees verder

De bedmover iZiroll van iZitech ook voor rolstoelen en douchestoelen

Geplaatst op 13 september 2017

De IZIROLL werkt volgens het ROLL FLOW GO principe. Dankzij de intuïtieve eigenschappen is de IZIROLL eenvoudig in gebruik voor iedereen die in de zorgsector werkt. BIjvoorbeeld om een ziekenhuisbed of rolstoel te verplaatsen.
→ lees verder

Dé nieuwe nacht oplossing na laryngectomie (ATOS Medical)

Geplaatst op 27 augustus 2017

Wij weten allemaal dat een goede nachtrust veel betekend voor uw welbevinden tijdens de dag. Wanneer u Provox Luna gebruikt kunt u comfortabel slapen, de huid laten rusten en uw longconditie verbeteren en dit resulteert in het hebben van betere dagen.
→ lees verder