Uniek bij MC Europe: TRACOE pleuradrainageset

Geplaatst op 16 november 2020

De 12 Fr. of 14 Fr. drainage catheter is zeer innovatief

MC Europe streeft de inzet van innovatieve en kwalitatief hoogstaande medische producten na. Net zoals onze producenten hebben wij continue oog voor innovaties en ontwikkelingen ter verbetering van onze diensten en producten.

De complete (uit in totaal 10 onderdelen bestaande) TRACOE pleuradrainageset (12 Fr. en 14 Fr.) wordt gebruikt voor het aanprikken en af laten lopen van sereus pleuravocht.

De 12 Fr. of 14 Fr. drainage catheter is zeer innovatief:
- De kunststof gewapende spiraal maakt de katheter bestand tegen knikken en torsie en tegelijkertijd flexibel
- Extra zachte kathetertip met drie versprongen openingen
- Volledig radiopaak en MRI-safe
- Duidelijke dieptemarkeringen op 5, 10, 15 en 20 cm
- Voor alle sereuze, serosanguine of sanguineuze pleurale effusies of voor onder bepaalde omstandigheden een pneumothorax verlichten
- Verminderde weefselirritatie door de fijne 12 Fr of 14 Fr thoraxdrain

Het aanprikken gebeurt met een dunne Tuohy epiduraalnaald.
De unieke gewapende 12 Fr. en 14 Fr. (verblijfs) katheter kan niet afknikken en is tevens in zijn geheel zichtbaar op de thoraxfoto.
Op de katheter kan een 3-weg luer lock kraantje (i.c.m. de katheter opvangzak) worden geplaatst. Tevens is het mogelijk om middels de meegeleverde universele rode adapter een pleur-evac aan te sluiten.
Middels de speciale pleister met klittenband kan de katheter stevig worden vastgeplakt, echter adviseren we om bij mobiele patiënten de katheter vast te hechten.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de TRACOE pleuradrainageset of het volledige assortiment van MC Europe? Wij hopen u snel te mogen begroeten op onze website:
www.mc-europe.nl of neem gerust contact op met ons hoofdkantoor via e-mail of op telefoonnummer: 0495-452238.