Bindex voor osteoporose screening bij Pro-Motion Medical

Geplaatst op 21 februari 2019

Bindex kan gebruikt worden om osteoporose in een vroege fase te diagnosticeren.

Bindex kan gebruikt worden om osteoporose in een vroege fase te diagnosticeren.

Bindex heeft drie voordelen;

1. Het is bewezen betrouwbaar
Bindex is ’s werelds eerste hulpmiddel op zakformaat, voor screening op osteoporose en diagnostiek.
Ongeveer 75% van de osteoporose patiënten blijft niet gediagnosticeerd en onbehandeld, vanwege het feit dat diagnostiek alleen in de tweede lijn wordt uitgevoerd.

Het hulpmiddel is gemaakt om deze vroege diagnosekloof te overbruggen; het is gevalideerd volgens internationale richtlijnen en de metingen zijn dus vergelijkbaar met standaard diagnostische procedures (axiale DXA, röntgenapparaat).

2. Het is snel
Bindex is zowel snel als gemakkelijk te gebruiken. Het meet de corticale botdikte in 30 seconden en geeft een betrouwbare indicatie van de status van osteoporose. Medische professionals krijgen onmiddellijk waarschuwingssignalen, waarmee ze kunnen beslissen over medicatie, behandeling of doorverwijzing voor aanvullend onderzoek.
Het hulpmiddel is extreem kosteneffectief, omdat het in staat is om binnen een korte tijdsperiode tal van metingen uit te voeren en daarmee de diagnostische kosten te verlagen
.
3. Het gebruik van Bindex is gemakkelijk
Het apparaat is verbonden met de USB-aansluiting van een laptop of desktopcomputer, waarbij de genoemde computer wordt gebruikt als een interface. De software is eenvoudig te gebruiken en geeft meetresultaten duidelijk weer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pro-Motion Medical

Pro-Motion Medical
Daltonstraat 13
NL-3335 LR Zwijndrecht
De Stuwdam 33-35
NL- 3815 KM Amersfoort
E: Mail
T: +31-78-6293050