Lohmann & Rauscher B.V.

Brandwondverband

Metalline

De matglanzende wondbedekking van het Metalline verbandmiddel is een zacht, ragfijn, met aluminium gecoate vliesstof met goede drainage-eigenschappen. Het gladde oppervlak kleeft niet aan de wond vast. Door de zo gewaarborgde rust voor de wond en de behoedzame verbandwisseling wordt het genezingsproces positief beïnvloed.

Metalline is uit meerdere lagen opgebouwd

1. De wondzijde
De laag aan de wondzijde bestaat bij Metalline uit geperforeerde, voor medische toepassingen bijzonder geschikte vliesstof van viscose, waarvan de afzonderlijke vezels door hoogvacuümcoating met aluminium zijn omhuld. Daardoor ontstaat een poreuze, anti-adhesieve laag met glanzend, zeer glad oppervlak, dat niet aan het wondexsudaat kan hechten. Daarom plakt Metalline niet aan de wond. Deze aluminiumgecoate Metalline-laag absorbeert zelf niet en is indifferent tegenover water, bloed en afscheidingen.

2. De absorptielaag
Dankzij de hoge poreusheid van de aluminiumgecoate Metalline-laag diffundeert het exsudaat naar de absorptielaag. Deze zorgt ervoor dat bloed en exsudaat zeer snel worden geabsorbeerd en gebonden. Dankzij de capillaire werking van de poriën in Metalline wordt het uittredende bloed direct opgenomen en snel aan de absorptielaag van vliesstof doorgegeven. Het oppervlak van Metalline lijkt daarna bijna droog gebleven te zijn. Bovendien zorgen de poriën voor een ongehinderde luchttoevoer naar de wond.

3. De achterkant
De achterkant dekt de absorptielaag af en bestaat uit een dunne vliesstof

  • Lohmann & Rauscher B.V.
  • Antennestraat 86
  • 1301 AC Almere
  • Tel.: 036 5463020
  • E-mail: info@nl.LRmed.com

Naar de website